İslahiye'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

İslahiye'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

İslahiye\'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

İslahiye'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldıGaziantep'in İslahiye İlçesi'nde Opet Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

01.06.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslahiye'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde Opet Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

İslahiye Opet Anadolu Lisesi'nde 9 ve 10'ncu sınıflarda 79 öğrencinin 100 günde hazırladığı edebiyat, matematik, biyoloji, coğrafya bilişim teknolojileri, görsel ve el sanatları ile grafik tasarım branşlarında hazırlanan 37 proje, okulun çok amaçlı salonunda tanıtıldı. Öğrencilerin hazırladığı 'Akıllı ev Akıllı eşya? projesiyle bir evin kendi enerjisini üretebilmesi, halı, perde ve diğer eşyaların gece ve gündüz renk ve desen değiştiren kumaşlar döşenmesi halinde yüzde 40 oranında enerji tasarrufu sağlanması dikkat çekti.

Okul Müdürü İsmihan Uyanık ve proje Yürütücüsü Metin Uzun öncülüğünde hazırlanan fuara; İslahiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Özdemir, Yüksel Beroje, İbrahim Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ, Belediye Başkan Yardımcısı İzzettin Aytekin, İlçe Müftüsü Ramazan Dolu, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Fuarda stantları gezenlere de öğrenciler projelerini tek tek tanıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İslahiye'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement