İspanya'dan AB Komsiyonu Başkanı Barroso'ya Ödül - Son Dakika
Güncel

İspanya'dan AB Komsiyonu Başkanı Barroso'ya Ödül

İspanya\'dan AB Komsiyonu Başkanı Barroso\'ya Ödül

V. Carlos Avrupa Ödülü'nü alan AB Komisyonu Başkanı Barroso, Avrupa'nın günümüzdeki en büyük dramını işsizlik olarak gösterdi.

16.01.2014 15:35

İspanya'daki Yuste Avrupa Akademisi Vakfı tarafından 1995 yılından bu yana sekiz kişiye verilen V. Carlos Avrupa Ödülü'ne AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso layık görüldü.

İspanya'nın Caceres kentindeki Yuste Manastırı'nda düzenlenen törende ödülünü alan Barroso, "Avrupa'nın günümüzde yaşadığı en büyük dramın işsizlik olduğunu" söyledi. Barroso, ekonomik büyümenin, istihdam yaratmanın ve banka birliğinin AB'nin öncelikleri olması gerektiğini belirtti.

Törene İspanya Veliaht Prensi Felipe ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da katıldı.

Rajoy yaptığı konuşmada, "Avrupa gemisinde yer almayı, özgürlük, adalet, dayanışma ve uzlaşma temellerine dayanan bir dünya yönetimine doğru onunla beraber yol almayı, ona yön vermeyi ve tüm makinelerinde bulunmayı istedik ve istemeye devam edeceğiz" dedi.

Rajoy konuşmasında üstü kapalı bir şekilde Katalonya'daki bağımsızlık girişimlerini de eleştirerek, "Tüm İspanyolların refahını, ilericiliğini ve öncülüğü sağlayan, adaletin büyümesini garanti eden İspanyol anayasası, hepimizi içine alıyor" diye konuştu.

Barroso ve Rajoy, yarın Madrid'deki Başbakanlık binasında bir araya gelecek ve ardından basının sorularını yanıtlayacak.

V. Carlos Avrupa Ödülü'nü daha önce Javier Solana (2011), Simone Veil (2008), Helmut Kohl (2006), Jorge Sampaio (2004), Mihail Gorbaçov (2002), Felipe Gonzalez (2000), Wilfried Martens (1998) ve Jacques Delors almıştı. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya'dan AB Komsiyonu Başkanı Barroso'ya Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement