Isparta - Mahkemeye Siyah Tişörtle Geldiler - Son Dakika
Güncel

Isparta - Mahkemeye Siyah Tişörtle Geldiler

Isparta - Mahkemeye Siyah Tişörtle Geldiler

Isparta'ta 57 Kişinin Öldüğü Uçak Kazası Davasında 7'nci Duruşma Yapıldı

29.09.2010 16:25

Isparta'ta 57 kişinin öldüğü uçak kazası davasında 7'nci duruşma yapıldı

ISPARTA'da 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili açılan davanın 7'nci duruşmasına, ifade vermek için çağırılan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile kazanın olduğu tarihte Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Oktay Erdağı yine katılmadı. Kazada ölenlerden bazılarının yakınları ise duruşmaya siyah tişörtlerle geldi. Tişörtlerin ön yüzünde kazada ölenlerin fotoğrafları, arka yüzünde uçak enkazının fotoğrafıyla birlikte 'Bu uçakta siz de olabilirdiniz' ifadesi yer aldı.

Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen ve 7'si mürettebat 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından açılan kamu davasının 7'nci duruşması, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Duruşmaya, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçlamasıyla yargılanan World Focus Hava Yolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık katıldı. Daha önce Ankara Talimat Mahkemesi'nde ifadeleri alınan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile kazanın olduğu tarihte Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Oktay Erdağı ise bugünkü duruşmaya da mazeret bildirerek katılmadı. Müşteki avukatlarından Şehnaz Doğan Yüzer, "Bunlar yargılamayı uzatmaya çalışıyor" dedi.

AVUKAT ALEYHİNE DAVA AÇMIŞLAR

Duruşmada söz alan Avukat Yüzer, doktor raporu bildirerek mahkemeye gelmeyen Erdağı'nın, kendisi hakkında yargılamayı etkilemek, müştekileri örgütlemek, hakaret ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamalarla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu, İstanbul Barosu'na da şikayet dilekçesi verdiğini açıkladı. Yüzer, "Benim yaptığım savunma değil, asıl bu suç duyurusu ve şikayet eylemi, yargıyı etkilemeye, bizlerin de savunma yapmasını engellemeye dönük bir harekettir" dedi.

SİYAH TİŞÖRTLERLE GELDİLER

Uçak kazasında ölen Çağatay Şirin, Özgen Berkol Doğan, Ayşe Gözen Polat ve Fatma Şenel Boydağ'ın yakınları ise bugünkü duruşmaya siyah tişörtlerle katıldı. Tişörtlerin ön yüzünde kazada ölenlerin fotoğrafları, arka yüzünde ise uçak enkazının fotoğrafıyla birlikte, 'Bu uçakta siz de olabilirdiniz' ifadesinin yer aldığı görüldü.

Kazada ölen Çağatay Şirin'in annesi Hilal Şirin, "H^al^a umutluyuz. Ne söylenebilir bilmiyorum, ama umudumuzu kaybetmedik. Bugün bu tişörtlerle gelerek bu kazayı unutturmayacağımızı ve onları içimizde yaşattığımızı göstermek istedik" diye konuştu.

Özgen Berkol Doğan'ın babası Nevzat Doğan da, "Biz kazada kaybettiklerimizi de yanımızda getirerek o salonda bulunuyoruz. Onlar bizimle oradalar" dedi.

Duruşma sonrası mahkeme heyeti, Atlas Jet hakkında takipsizlik kararını bozan Yargıtay 9'uncu Dairesi'nin verdiği karar doğrultusunda hazırlanan fezlekenin beklenilmesine, kamu davası açılır ise dosyaların birleşmesinin değerlendirilmesine karar verdi. Ayrıca 8 sanığın çağrılmaları halinde duruşmalarda hazır bulunmalarına karar verildi.

Bir sonraki duruşmanın tarihi ise 3 Kasım olarak belirlendi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta - Mahkemeye Siyah Tişörtle Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement