İsrail, 3 Filistinli Balıkçıyı Gözaltına Aldı - Son Dakika
Güncel

İsrail, 3 Filistinli Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İsrail askerlerinin, Gazze açıklarında 3 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldığı bildirildi.

28.05.2014 13:16

İsrail askerlerinin, Gazze açıklarında 3 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Deniz Kuvvetlerine sahil güvenlik görevlilerinin gece Gazze Şeridi'nin güney sahilinde balık avlayan İbrahim Murad (45), Hamis Murad (25) ve Ahmed el-Cezzavi'yi (24) gözaltına aldığını, sabah saatlerinde de bu balıkçıları Aşdod Limanı'na götürdüğünü öğrendiklerini belirtti.

Filistin ile İsrail arasında ?1993'te imzalanan Oslo Anlaşması, Filistinli balıkçıların 20 mil sınırı içinde avlanmasını öngörüyor. Buna rağmen Gazzeli balıkçılara en fazla 6 mil içinde avlanma izni veren İsrail, bazen bu sınırı 3 mile kadar indiriyor.

Gazze'de yaklaşık 40 bin kişinin geçimini sağladığı balıkçılık sektörü, İsrail'in yıllardır devam eden ablukası ve söz konusu uygulamaları nedeniyle büyük zarar görüyor. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail, 3 Filistinli Balıkçıyı Gözaltına Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement