İsrail, Arafe ve Totah'ı Ramallah'a Sürgün Etti - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail, Arafe ve Totah'ı Ramallah'a Sürgün Etti

İsrail, Arafe ve Totah\'ı Ramallah\'a Sürgün Etti
17.01.2014 04:05  Güncelleme: 08:41

İsrail, Hamas yöneticilerinden Ebu Arafe ve Totah'ı serbest bırakıp Kudüs'ten Ramallah'a sürgün etti.

İsrail'in, Hamas yöneticilerinden ve Filistin hükümeti eski Kudüs İşleri Bakanı Halid Ebu Arafe ve milletvekilliği dondurulan Muhammed Totah'ı serbest bıraktığı ve Kudüs'ten Ramallah'a sürgün ettiği bildirildi.

Değişim ve Reform Hareketi'nden bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Ebu Arafe ve Totah'ı, daha önce haklarında Kudüs'te ikamet etme yasağı bulunduğu gerekçesiyle önce Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan ve Cenin kenti yakınındaki el-Celme kontrol noktasına ve oradan da Ramallah'a sürgün ettiğini belirtti.

Ramallah merkezli Ahrar Esirler Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş de İsrail mahkemesinin Ebu Arafe ve Totah'ı hiçbir gerekçe göstermeden 2 yıl hapsetmekle yetindiğini ifade etti.

İsrail'in Kudüs'teki merkez mahkemesi haziran ayında verdiği kararla Ebu Arafe ve Totah'ı, Hamas'a yardım etme suçlamasıyla 30 ay hapse mahkum etmişti. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail, Arafe ve Totah'ı Ramallah'a Sürgün Etti - Son Dakika


Advertisement