İsrail'de 12 yaş üzeri için 3. dozu onayladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İsrail'de 12 yaş üzeri için 3. dozu onayladı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
İsrail\'de 12 yaş üzeri için 3. dozu onayladı
 Güncelleme: 

İsrail'de, 12 yaş üzerindekilere Covid-19 aşısının 3. "güçlendirici" dozunun uygulanması onaylandı.

İsrail'de, 12 yaş üzerindekilere Covid-19 aşısının 3. "güçlendirici" dozunun uygulanması onaylandı.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında aşılamaların hız kesmeden devam ettiği İsrail'de, 12 yaşın üzerindekiler için 3. "güçlendirici" doz onaylandı. İsrail Sağlık Bakanlığının Covid-19 Salgını ile Mücadele Koordinatörü Nachman Ash, Sağlık Bakanlığının aldığı yeni kararla birlikte Covid-19 aşı uygulamasının ülke genelinde bugünden itibaren 12 yaş üzerindekileri kapsayacak şekilde genişletildiğini belirterek, 2. dozu en az 5 ay önce yaptıran 12 yaş üzeri kişilere aşının 3. dozunun uygulanabileceğini açıkladı.

İsrail Sağlık Bakanlığı ayrıca, vaka sayılarının düşük veya orta olduğu ülkelerden İsrail'e döndükten sonra aşının 3. dozunu yaptıran İsraillilerin, 3 Eylül tarihinden itibaren 1 haftalık karantinadan muaf tutulacağını bildirdi.

Kademeli olarak farklı yaş gruplarına 3. doz aşı yapılması kararı alan İsrail, son olarak 24 Ağustos'ta 30 yaş üzeri kişilerin 3. dozu alabileceğini duyurmuştu.

İSRAİL'DE 1 MİLYON 962 BİN KİŞİ 3. DOZU OLDU

Yaklaşık 9.3 milyonluk nüfusa sahip İsrail'de 5 milyon 951 bin kişiye aşının 1. dozu, 5 milyon 468 bin kişiye 2. dozu ve 1 milyon 962 bin kişiye de 3. dozu yapıldı. Salgın nedeniyle 6 bin 989 kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 51 bin 152'ye ulaştı.

-İHA-

Kaynak: İHA