Avrupa Birliği (AB), Filistin yönetimine vergi gelirlerini transfer etmeyi durduran İsrail'i yükümlülüklerine sahip çıkması konusunda uyardı.
AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, vergi gelirlerinin Filistin'e transferinin durdurulmasının "İsrail'in yükümlülüklerine uymadığını" belirtti.
Mogherini, İsrail ve Filistin'in son adımlarının zaten gergin olan durumu daha da kötüleştirebileceğini belirterek, taraflardan hızla müzakerelere geri dönülmesini engelleyecek eylemlerden kaçınmalarını istedi.
İsrail, Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taraf olmak için imza atmasını gerekçe göstererek Filistinlilerden toplanan 127 milyon dolarlık vergi gelirinin transferini dondurmuştu.
BM'ye "üye olmayan gözlemci devlet" statüsünü kazandıktan sonra UCM'ye taraf olma hakkı elde eden Filistin, üyelik sürecinin tamamlanmasıyla İsrailli yetkililer hakkında gelecekte işleyecekleri suçlardan dava açabilecek. - Brüksel
Son Dakika › Güncel › İsrail'in Filistin'in Vergi Gelirlerini Dondurması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?