İsrail'in Suriye'deki Bazı Hedefleri Vurduğu İddiası - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İsrail'in Suriye'deki Bazı Hedefleri Vurduğu İddiası

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
İsrail\'in Suriye\'deki Bazı Hedefleri Vurduğu İddiası

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, İsrail tarafından Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bir hedefe düzenlendiği iddia edilen saldırıyı kınadı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, İsrail tarafından Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bir hedefe düzenlendiği iddia edilen saldırıyı kınadı.

İhsanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her şeyden önce bu kanunsuz saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Suriye'de 2 seneye yaklaşan iç çatışmaların ulaştığı noktanın herkesi üzdüğünü dile getiren İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Halen çözüm bulunamıyor. Askeri dengeler siyasi çözümü kolaylaştırmıyor. Siyasi çözüm ise taraflar arasında mümkün olmuyor. Taraflar birtakım sebeplerden dolayı anlaşma sağlayamıyorlar. Tüm bu karmaşıklık içerisinde İsrail'in Suriye topraklarında bir hedefi vurması, Ortadoğu'daki dengesizliği artırmaktadır. Üçüncü bir tarafın askeri müdahalesi kabul edilemez."

Suriye'dekii bir hedefe yönelik saldırının İsrail'den gelmesinin Ortadoğu'da büyük bir sıkıntıya sebep olacağına dikkati çeken İTT Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, bu eylemin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik/ İsmail Fidan

Yayıncı: Murat Taydaş - KAHİRE

Kaynak: AA