İsrail, Lübnan sınırına radarla donatılmış zeplin konuşlandırdı - Son Dakika
Güncel

İsrail, Lübnan sınırına radarla donatılmış zeplin konuşlandırdı

İsrail ordusu, Lübnan sınırına radarla donatılmış zeplin yerleştirerek gelişmiş füze ve hava araçlarını tespit etme sistemini yeniden faaliyete geçirdi.

06.01.2024 20:27  Güncelleme: 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail, Lübnan'la olan sınırına gelişmiş füze ve hava araçlarını tespit için radarla donatılmış zeplin konuşlandırdı.

Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun "Sky Dew" olarak adlandırılan füze ve hava araçları tespit ve uyarı sistemini, 1,5 yıl devre dışı bırakıldıktan sonra İsrail'in kuzeyinde yeniden faaliyete geçirdiğini yazdı.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, İsrail'in kuzeyi ve Lübnan'ın güneyinde yaşayan bölge sakinleri füze tespit zeplininin bölgeye konuşlandırıldığını aktardı.

İsrail, Lübnan sınırına füze tespit zeplini konuşlandırdı

SİSTEM AKTİFLEŞTİRİLDİ

Haberde, sistemin henüz "operasyonel" olmadığı gibi konuşlandırılmasıyla ilgili önemli aksaklıkların da yaşandığına işaret edildi. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde ise ABD'den sipariş edilen parçaların ulaşmasının ardından sistemin bugün aktifleştirildiği belirtildi.

Öte yandan İsrail'in söz konusu sistemi ülkenin kuzeyinde aktif hale getirme hamlesinin, Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişiye 2 Ocak'ta Beyrut'ta düzenlenen suikastın ardından gelmesi dikkat çekti.

İsrail, Lübnan sınırına füze tespit zeplini konuşlandırdı

HİZBULLAH, ARURİ SUİKASTINA KARŞI İSRAİL'E ROKET ATTI

Hizbullah, Aruri'ye yönelik suikasta tepki olarak bugün İsrail ordusuna ait sınırdaki bir askeri üsse 60'dan fazla roket attığını açıklamıştı. İsrail ile Hizbullah, 8 Ekim'den bu yana çatışma halinde bulunuyor. Çatışmalarda 152 Hizbullah mensubu öldürülürken, 28 Lübnanlı sivil, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri de hayatını kaybetti.

İsrail, Lübnan sınırına radarla donatılmış zeplin konuşlandırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail, Lübnan sınırına radarla donatılmış zeplin konuşlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement