İstanbul Aile Vakfı'nın düzenlediği 2. Uluslararası Aile Sempozyumu Gaziantep'te sona erdi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Aile Vakfı'nın düzenlediği 2. Uluslararası Aile Sempozyumu Gaziantep'te sona erdi

İstanbul Aile Vakfı\'nın düzenlediği 2. Uluslararası Aile Sempozyumu Gaziantep\'te sona erdi

İstanbul Aile Vakfı'nın aile değerlerini koruma ve geliştirme misyonuyla Gaziantep'te düzenlediği '2. Uluslararası Aile Sempozyumu' sona erdi. Üç gün süren sempozyumda çeşitli konu başlıklarıyla 12 oturum düzenlendi. Sempozyumun kapanış programında konuşan Vali Kemal Çeber, Gaziantep'in aile değerlerini koruma konusunda çaba sarf ettiklerini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bu yılı aile yılı olarak ilan ettiklerini vurgulayarak, medeniyetin dünya barışına ihtiyaç olduğunu söyledi.

12.05.2024 17:03

İstanbul Aile Vakfının aile değerlerini koruma ve geliştirme misyonuyla Gaziantep'te düzenlediği "2. Uluslararası Aile Sempozyumu" sona erdi.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde üç gün süren sempozyumda, çeşitli konu başlıklarıyla 3 salonda 12 oturum düzenlendi.

Sempozyumun kapanış programında konuşan Vali Kemal Çeber, bu yıla "Gaziantep aile yılı" dediklerini söyledi.

Kentte bir şeyler yapmaya gayret ettiklerini belirten Çeber, şunları kaydetti:

"Çünkü bu anlamda derdimiz var. Şehrin sorunlarını her oturup konuştuğumuzda eğer ki aile değerlerimizi ve bizi biz yapan aile mefhumunu hala orijinal haliyle sürdürebiliyor olabilsek ya da o genlere dönebilsek bugün bu şehirde sorun diye konuştuğumuz şeyleri konuşmayız. Gaziantep'te en çok asayiş, uyuşturucu, hırsızlık, çarpık yapılaşmayı, trafik kurallarına uymamayı, bazen de haksız rekabeti konuşuyoruz. Bunların hepsi iyi aile olmuş insanların bizlere yaşatmayacağı sorunlardır. Ben buna inanıyorum."

"Devlet büyük bir ailedir, aile ise küçük bir devlettir" diyen Çeber, her ikisini de çok iyi yönetmek gerektiğini ve her ikisini de değerler, sistem ve belli bir prensipler üzerine kurgulamak gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bu yılı aile yılı olarak ilan ettiklerini ve bu kararın bir devlet duruşu olduğunu vurgulayarak, "Medeniyetin dünya barışına ihtiyacı var. Anne kalbiyle bakılan her yerde bugün Gazze'de çocuklar ölmez, öldürülmez. Bugün Gazzeli annelerin mağdur, mahcup göz yaşıyla dünyaya bakmaz." diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın da programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Uluslararası Aile Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Şirin ise Türkiye'de 20'den fazla ilden ve 15 farklı ülkeden akademisyenlerin sempozyuma katıldığını dile getirdi.

Sempozyumda vurgulanan ana fikrin, ailenin, toplumun temel yapı taşı olduğunu anlatan Şirin, şöyle devam etti:

"Sempozyumda vurgulanmak istenen aile vazgeçilmez bir kurumdur. Belki de tüm toplumlar için bu durum geçerlidir. Aile, vazgeçilemez, ötelenemez bir kurumdur, temel yapı taşıdır. Ailenin bugün karşı karşıya kaldığı sorunlar ailenin varlığına yönelik sorunlardır. Dolayısıyla ailenin varlığını devam ettirmesi için bilinçli nesillere eğitimcilere ve yöneticilere ihtiyacı vardır. "

Vali Çeber ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sempozyumda ayrıca Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını tüm açıklığıyla ortaya koyan "Kanıt" kitabındaki fotoğrafların bulunduğu sergiyi gezdi.

Sempozyuma Vali Kemal Çeber'in eşi Neslihan Ayan Çeber, İstanbul Aile Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Arslan'ın eşi Gül Arslan, İstanbul Aile Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Emine Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Aile Vakfı'nın düzenlediği 2. Uluslararası Aile Sempozyumu Gaziantep'te sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement