İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın 1 Numaralı Seribaşı Schıavone Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın 1 Numaralı Seribaşı Schıavone Basın Toplantısı Düzenledi

İstanbul Cup Tenis Turnuvası\'nın 1 Numaralı Seribaşı Schıavone Basın Toplantısı Düzenledi

İtalyan Sporcu Schıavone : "roland Garros'ta Rüya Gibi Bir Turnuva Geçirdim. Burada da Öyle Bir Sevinç Yaşamayı İstiyorum"

24.07.2010 21:59

İTALYAN SPORCU SCHIAVONE : "ROLAND GARROS'TA RÜYA GİBİ BİR TURNUVA GEÇİRDİM. BURADA DA ÖYLE BİR SEVİNÇ YAŞAMAYI İSTİYORUM"

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nın bu yılki 1 numaralı seribaşı İtalyan Francesca Schiavone, Enka Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Schiavone, İstanbul Cup'ta da Roland Garros'taki gibi bir sevinç yaşamayı umduğunu ifade ederek, "Başarılı olmak için çok çalışıyorum. Hiçbir şey şans değil. Roland Garros'ta rüya gibi bir turnuva geçirdim, ama bu çok çalışmanın sonucu. Güzel bir turnuva oldu benim için, özellikle çeyrek final, yarı final ve finalde çok iyi oynadım. Şampiyon olduğum için çok mutluyum. Daha ilerisi için de umarım formumu devam ettiririm. Burada da öyle bir sevinç yaşamayı umuyorum" dedi.

Roland Garros'tan sonra katıldığı Wimbledon Tenis Turnuvası'nda başarılı olamadığını da vurgulayan İtalyan tenisçi, "Arada çok az zaman olduğu için fazla hazırlanma imkanım olmadı. Roland Garros gibi önemli bir turnuvadan sonra hazırlanıp, odaklanmak için yeterince vaktim olmadı. Bundan dolayı da çok başarılı bir turnuva geçiremedim. Başarılı olmak için çok çalışmanız gerekiyor ama ben o geçiş dönemini çok iyi değerlendiremedim" diye konuştu.

Dünya sıralamasında 8. sırada bulunan Francesca Schiavone, Fransa Açık Turnuvası'nda kazandığı başarıyı sürdürmek istediğini de belirterek, "Bundan sonra maç kazanmam lazım. Umarım burada güzel maçlar geçiririm. Daha sonra Cincinnati, Montreal ve ABD Açık'ta, Championships'e katılmak için puan toplamam gerek. Umarım gelecek yıl İstanbul'da yapılacak Sony Ericson WTA Tour Championships'e katılma şansını yakalarım" ifadesini kullandı.

Geç yaşta başarıya ulaştığına ilişkin bir soru üzerine de İtalyan sporcu, "Her zaman çalışıyordum, ama başarının bu dönemde gelmesi şimdi hazır olduğumun göstergesidir. Demek ki 20'li yaşlarımda hazır değildim ki kazanamadım. Bazı şeyleri erken yaşta kazanmak iyi, güzel oluyor, ama ilerki yaşlarda kazanmak çok daha anlamlı ve bilinçli kılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Francesca Schiavone, çiftlerde başarılı turnuvalar geçirdiğini vurgulayarak, "Ama sadece çiftler oyuncusu olduğumu kabul etmiyorum. Çiftlerde 6 turnuva kazandığım doğrudur, ama teklerde de 9 final yaşadım. Teklere her zaman daha fazla önem verdim. Zevk alarak oynadığım için çiftlerde mücadele ediyorum" dedi.

İtalyan tenisçi, Türkiye'de tenisin nasıl gelişeceğine yönelik bir soruya da, "Tenis, severek oynandığında gelişen bir spor. Türkiye'de nasıl gelişeceğine yönelik çalışmaların yapılması lazım. Ama seneye WTA Championships'in yapılacak olması zaten, burada önemli bir istek ve arzunun olduğunu gösteriyor. Türkiye'de ekonomik olsun, kültürel olsun imkan var. Bu imkanlar olduğu için bu spor sevilirse, geliştirilebilir, ileriye de götürülebilir" yanıtını verdi.

Schiavone, karşılaşmaların yapılacağı kortlar ile İstanbul hakkında bir bilgisinin olmadığını da dile getirerek, "Kortlar konusunda bir şey söyleyemem, çünkü henüz çıkmadım. Sadece hava sıcak olduğu için top yavaş olabilir. İstanbul'a da ilk defa geldiğim için çok bilgim yok ama tanımak istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın 1 Numaralı Seribaşı Schıavone Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement