İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

İstanbul\'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Hak Sen üyesi bir grup, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu, Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

01.05.2014 13:12

Hak-Sen üyesi bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu, Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

Grup, karanfillerden oluşan çelenkle Gümüşsuyu'ndan Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geldi.

Anıta, çelenk bırakan grup, daha sonra Kazancı Yokuşu'na yürüdü.

Burada kurulan polis barikatı kaldırılarak, gruba karanfil bırakması için izin verildi. Grubun karanfil bırakmasının ardından Kazancı Yokuşu yeniden polis barikatıyla kapatıldı.

Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, başta memurların, kamu çalışanlarının, işçilerin ve emeğiyle geçimini sağlayan herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladıklarını belirterek, "1 Mayıs 1977'de hayatını kaybeden kamu emekçilerini saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Bizim için bayram, bu katliamın sorumlularının bulunup yargıda hesap sorulduğu zaman olacaktır" dedi.

Çivi, her 1 Mayıs'ta Türkiye'de olağanüstü bir hal ilan edildiğini, aslında 1 Mayısları tüm sendikalarla bayram havasında, emek ve dayanışma anlayışıyla kutlamak istediklerini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından Kadıköy Meydanı'ndaki kutlamalara katılmak üzere buradan ayrıldı.

Sivil Memurlar Sendikası üyesi 4 kişi de Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu, Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

Sendikanın İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Bilal Gönen, ilk kez 1 Mayıs için meydanlarda olduklarını belirterek, "Askeri lojmanlardan yeteri kadar yararlanamıyoruz. Devlet memurlarından daha kötü şartlardayız. 15 bin üyemizle sorunların çözülmesi için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Avukatlar ile polis arasında arbede

Bu arada İstanbul Barosu'na bağlı bir grup avukat da barikatlarla çevrilen Cumhuriyet Anıtı'nın bulunduğu yere girmek istedi. Ancak polisin buna izin vermemesi üzerine barikatların arkasında bulunan avukatlarla emniyet güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da avukatların barikatlardan içeri girmesi için polisle tartıştı. Avukatlar, bir süre sonra meydandan ayrıldı.

Polis helikopterlerinin de zaman zaman Taksim çevresinde denetim yaptığı görüldü. Ellerindeki valizlerle konakladıkları otellere gitmek isteyen turistlerin de barikatlar nedeniyle sıkıntı yaşadığı gözlemlendi.

Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'nın da bulunduğu bölgeye, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin girişine izin verilmiyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement