İstanbul'da Boğalar Yarıştı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Boğalar Yarıştı

İstanbul\'da Boğalar Yarıştı

Beykoz Çavuşbaşı'ndaki Kurbankent'te düzenlenen "Kurbanlık Boğa Yarışması"nda, Türk bayrağı ve kurdelelerle süslenen 10 boğa jüri karşısına çıktı Hayvanların boy, kilo, besi durumu, randıma...

12.10.2013 14:37

İstanbul'da "Kurbanlık Boğa Yarışması" düzenlendi.

Beykoz Belediyesince Çavuşbaşı'nda oluşturulan Kurbankent'te gerçekleştirilen yarışma öncesi konuşan Belediye Başkanı Çelikbilek, bu yıl yarışmanın ikincisinin düzenlendiğini belirterek, bundan sonra da bu geleneği devam ettireceklerini söyledi.

Konuşmanın ardından Türk bayrağı ve kurdelelerle süslenen boğalar, sahipleri tarafından tek tek jüri önüne getirildi.

Belediye Başkanı Çelikbilek'in de aralarında bulunduğu 5 kişiden olan jüri, yarışmaya katılan 10 boğayı, boy, kilo, besi durumu, randıman (et verme), bakım ve temizlik, anatomik duruş ve sağlık durumu gibi kriterlere göre değerlendirdi.

Puanlama sonucu, Zülküf Kaplan'ın Diyarbakır'ın getirdiği 800 kilogram ağırlığındaki "Sur Güzeli" adlı boğa birinci oldu. Taner Akçam'ın Ardahan'dan getirdiği 850 kilogram ağırlığındaki "Yayla Aslanı" adlı boğa ikinci, Necati Sarıhan'ın Bayburt'tan getirdiği 900 kilogram ağırlığındaki "Sarıhanlı" adlı da boğa üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan boğanın sahibine tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi.

Kalabalıktan korkan "Malkoçoğlu" kaçtı

Bu arada yarışmaya katılan "Malkoçoğlu" adlı boğa, alana getirilişi sırasında kalabalıktan ürkerek alan dışına kaçtı. Kaçan boğanın sahibi Ragıp Toprakçı ve çevredeki vatandaşlar tarafından kısa sürede yakalanan boğa, gözleri bağlandıktan sonra tekrar alana getirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Boğalar Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement