İstanbul'da 'Gsm Hattı Dolandırıcılığı' - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 'Gsm Hattı Dolandırıcılığı'

İstanbul\'da \'Gsm Hattı Dolandırıcılığı\'

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, SİM kartlar üzerinden dolandırıcılık yapan bir şebekeyi belirledi.

03.04.2013 14:56  Güncelleme: 13:56

Şebekenin yöntemi de takip sırasında belirlendi. Buna göre şebeke üyeleri, cep telefonu alt operatörleriyle anlaşarak izinsiz edinilen kimlik fotokopisi ve belgelerle GSM hattı satın alıyorlardı.

Bayilerden satın alınan sim kartlar 'Wihua SİM Big Kart Adapter" adli bir cihazla kırmadan bilgisayara bağlanıyordu. Hatların açılmasından sonra cep telefonu bayii, ana firmadan her açılan hat için pirim alıyordu. Şebeke üyeleri ise, kırmadan bilgisayara yükledikleri bu kartlardaki SMS ve kontörleri şirketlere satıyorlardı. Ayrıca kalan SMS'lerin bir kısmı da çağrı merkezinden müşterilere mesaj göndermekte kullanılıyordu. Bunun için ise yine aynı yöntemle alınan "USB Modemler" kullanılıyordu. İşlemlerin tamamlanmasının ardından deforme olmayan kartlar, GSM alt bayilerine geri gönderiliyordu. Bayiler bu kartları açık kart olarak tekrar satıyordu.

944 HAT ELE GEÇİRİLDİ

Polis tespitlerin ardından şebekeye baskın düzenledi. 2'si Esenler'de 3'ü Eyüp'te 5 kişi gözaltına alındı. Eyüp'teki çağrı merkezinde yapılan aramalarda farklı operatörlere ait 944 sim kart, 150 USB Modem, 63 boş telefon abone sözleşmesi, 13 hard disk, 4 diz üstü bilgisayar, 1 tablet bilgisayar, çok sayıda nüfus cüzdanı fotokopileri ele geçirildi. Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi

OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI

Polisin yaptığı operasyon görüntüleri de kameralara yansıdı. O görüntülerde, baskın yapılan çağrı merkezi görülüyor. Çağrı merkezindeki çok sayıda bilgisayarda usulsüz yollarla alınan cep telefonu hatlarıyla yapılan işlemler ve gönderilen mesajlar görülüyor. Ayrıca ele geçirilen malzemelerin görüntüleri de kameralara yansıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Gsm Hattı Dolandırıcılığı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement