İstanbul'da Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

İstanbul\'da Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

İstanbul'dan kutsal topraklara giden ilk hacı kafileleri Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı tarafından dualarla uğurlandı.

29.09.2011 21:34

İstanbul'dan kutsal topraklara giden ilk hacı kafileleri Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı tarafından dualarla uğurlandı. Hac yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı'nda yakınları ile vedalaşan hacı adayları göz yaşlarına hakim olamadı. Hacı adayları ile sohbet eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu kendilerinden barış ve kardeşlik için dua etmelerini istedi.

Hac yolculuğu öncesinde hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Aziz hacılarımız ve onların muhterem yakınları, bu akşam güzel şehrimiz İstanbul'umuzdan şehirlerin en mübareği en kutsalı olan Mekke'ye, Medine'ye en sevdiğimiz insanlarımızı yakınlarımızı uğurluyoruz. Her yolculuğa çıkış, her yakınımızdan ayrılış bizde bir hüzne vesiledir ama bu akşam hacılarımızı uğurlarken hüzünlü değil bilakis sevinçliyiz. Onlar yolculukların en güzeline çıkıyorlar. ve yüce Allah'ın misafiri olmak üzere onun evinin Kabe'yi ziyarete gidiyorlar ve hacı olmak niyetiyle bugün yola çıkıyorlar. Bu akşam hacılarımız mutlu, coşkulu hem günlü hem gözü yaşlı. Uzun yıllardır hasretle bekledikleri yola çıkmak üzereler. ve bu yolculuğa yüce peygamberimizin bayraktarlığını yapmış olduğu Eyüp El Ensari'nin toprakları olan İstanbul'dan gidiyorlar. Yüce Allah'ın evini ziyarete gidiyorlar. İnşallah bu yolculuk boyunca temizlemek istediğiniz gönlünüzü ve ruhunuzu tertemiz kılarak bu yolculuğunuzu tamamlayıp evinize dönün. ve sizlerden isteğimiz dualarınıza bizleri de İstanbul'umuza da dahil edin. İstanbul'umuzun güzel insanlarını bu dualara, ülkemizin güzel insanlarını da dahi edin. Bütün insanların sağlığı, bereketi, huzuru ve barışı için dua edin. Ülkemizin birliği, dirliği ve kardeşliği için dua edin" dedi.

ZORLUKLARI UMURSAMAYINIZ

Kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına uyarılarda bulunan İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı ise şöyle konuştu:

"Ülkemizde bu sene hacca bir milyon civarında insan müracaat etti ancak 90 bin kadar vatandaşımız hacca gidebilecek. Bugünden önceki günlerde kafile başkanlarımız hac ibadetleri ile ilgili sizleri bilgilendirdiler. Hocalarımız size orada ibadetlerin incelikleri ile ilgili bilgileri aktaracaklar. Oradaki hocaların bilgilerine güvenin kimse kafasından fetva üretmesin. Aklınıza gelen insana, önünüze çıkar insana sormayın bunlar sizin içinde sıkıntı çıkartıyor bizim içinde. Diyanet İşleri Başkanlığımızın orada fetva elamanları uzmanları ve çok yetkin hocalarımız olacaktır. Benim sizden ricam kendinizi ibadete kilitleyiniz. Hac ibadeti başlangıçtan beri meşakkatli bir ibadet olmuştur. Devletimiz, ibadet işleri başkanlığımız, şirketlerimiz, Suudi Arabistan hükümeti sizlerin hac ibadetini icra etmeniz için her türlü tedbiri aldılar. 500 bin kişilik bir şehirde 5 milyon insana hizmet edilmek zorunda kalınıyor. Aynı anda milyonlarca insan bir yerden bir yere naklediliyor. Böyle olunca hiç kimsenin aşamayacağı zorluklar ortaya çıkıyor. Bu tür zorlukları umursamayanız. Böyle şeylere kafanızı takmayın. İnsanların kusurları oluyor, bunlarla zihninizi meşgul etmeyiniz."

TÜRKİYE İÇİN DUA EDECEĞİZ

Bu sene kutsal topraklara gidecek hacı adaylarından olan iki kız kardeş Sıdıka Hanoğlu ve Şefika Güngör ise çok mutlu olduklarını ifade ederken, "Bütün Türkiye için dua edeceğiz. Şehitlerimize, askerimize, polislerimize herkese dua edeceğiz. buradaki ailelerimizi özleyeceğiz, çocuklarımızı özleyeceğiz" dedi.

HER KAFİLEDE BİR BAYAN GÖREVLİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 4 kafile 4 uçakla 664 hacı adayı 20 din görevlisi ile beraber kutsal topraklara uçarken, Atatürk Havalimanı'ndan da 582 hacı adayı 18 din görevlisi ile birlikte Suudi Arabistan'a gitti. Diyanet işleri Başkanlığı bu sene her hacı kafilesinde bir bayan görevlendirdi. - İstanbul/ Bakirköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement