İstanbul'daki 3. Kck Davası - Son Dakika
Son Dakika Logo

İstanbul'daki 3. Kck Davası

İstanbul\'daki 3. Kck Davası
31.10.2013 10:54

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 24. duruşması başladı

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 24. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, 19 tutuklu ile 5 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada Adalet Komisyonu listesinden seçilen 1 tercüman da hazır bulundu.

Tercüman aracılığıyla savunmasını Zazaca yapan tutuksuz sanık Murat Eroğlu, devletin atalarını idam ettiğini, yine devlet yüzünden duruşma salonunda bulunduklarını ve kürsüde oturduklarını söyledi.

Sanık Eroğlu, ellerinden alınan haklarının geri verilmesini istediğini belirterek, "Bu vatan hepimizin. Mahkemeden istediğimiz bizden aldıkları hakkı geri vermeleri. Tarih her zaman gerçekleri söyler" dedi.

Duruşma Eroğlu'nun savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

Bu arada duruşma öncesi bir grup gazeteci, adliye önünde 30 dakika süreyle "duran adam" eylemi gerçekleştirdi. Eylemin ardından gruptakiler, duruşmayı izlemek üzere adliyeye giriş yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 3. Kck Davası - Son Dakika


Advertisement