İstanbul İş Birliği Girişimi 3. İstişare Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

İstanbul İş Birliği Girişimi 3. İstişare Toplantısı Sona Erdi

İstanbul İş Birliği Girişimi 3. İstişare Toplantısı Sona Erdi
21.11.2016 22:35

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen İstanbul İş Birliği Girişimi (ICI) 3. İstişare Toplantısı sona erdi.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen İstanbul İş Birliği Girişimi (ICI) 3. İstişare Toplantısı sona erdi.

Katar Haber Ajansı QNA'nın haberine göre, Katar Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ahmed bin Hasan el-Hamadi toplantının kapanışında yaptığı konuşmada, dünya istikrarı ve güvenliğini sarsan tehlikelerin ortak olduğunu, bu nedenle de karşılıklı iş birliği ve koordinasyonu güçlendirerek bu sorunla kapsamlı bir şekilde mücadele etmek gerektiğini ifade etti.

Hamadi, İstanbul İş Birliği Girişimi ile NATO arasındaki ortaklığın pekiştirilerek gelecekte olması muhtemel tehlikelere karşı koyma çağrısı yaptı.

Dün başlayan istişare toplantısına Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yanı sıra NATO'ya üye ülkelerin temsilcileri katılmıştı.

İstanbul'da 2004'te gerçekleştirilen NATO zirvesinde başlatılan İstanbul İş Birliği Girişimi, NATO üyesi ülkeler arasında ikili güvenlik ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Girişimin ilk toplantısı 2014'de İstanbul'da, ikincisi 2015'te Kuveyt'te düzenlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul İş Birliği Girişimi 3. İstişare Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement