İstanbul Merkezli Operasyon - Son Dakika
Güncel

İstanbul Merkezli Operasyon

İstanbul Merkezli Operasyon

Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı: "Belediye olarak bankada ufak bir hissemiz var. Bu nedenle geçtiğimiz nisan ayında Halk Bankası Genel Kuruluna çağrıldık.

23.12.2013 17:59

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İstanbul merkezli operasyonla ilgili "Belediye olarak bankada ufak bir hissemiz var. Bu nedenle geçtiğimiz nisan ayında Halk Bankası Genel Kuruluna çağrıldık. Genel Kurul sonrasında Genel Müdürümüz Süleyman Aslan ile makamında bir araya geldik. Aslan, 'okuduğumuz okula bir şeyler yapmak istiyorum, bu konuda yardımcı olabilecek hayır sahipleri de var' diyerek o gün konuyu gündeme getirdi" dedi.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İstanbul merkezli operasyon ile ilgili Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın ifadelerinde yer aldığı öne sürülen "Osmancık'a imam hatip lisesi" yaptırılması konusunda kendilerinin de bilgi sahibi olduğu yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Nisan ayında gerçekleşen Halk Bankası Genel Kurulu sonrasında ziyaret ettiği Süleyman Aslan'ın eğitim gördüğü Osmancık İmam Hatip Lisesi'ne bir şeyler yapmak istediğini kendisine söylediğini belirten Yazıcı, şöyle devam etti:

"Belediye olarak bankada ufak bir hissemiz var. Bu nedenle geçtiğimiz nisan ayında Halk Bankası Genel Kuruluna çağrıldık. Genel Kurul sonrasında Genel Müdürümüz Süleyman Aslan ile makamında bir araya geldik. Aslan, 'okuduğumuz okula bir şeyler yapmak istiyorum, bu konuda yardımcı olabilecek hayır sahipleri de var' diyerek o gün konuyu gündeme getirdi. Kendisi, kampüs gibi bir yatırımın yapılmasını talep etti. Okulda spor salonu, yurt ve caminin de yer alması gerektiğini söyledi ve bizden taslak bir proje talep etti. Biz de belediye teknik personelimizle ve okul yöneticilerimizle çalıştık. Yapılmasını arzu ettiğimiz çalışmaları içeren projeleri mayıs ayının ilk haftasında Genel Müdürlüğe gönderdik."

Ramazan ayının son iftarında Halk Bankası'nın ilçede bir iftar programı gerçekleştirdiğini ve programa Aslan'ın da katıldığını ifade eden Yazıcı, "İftar programına geldiğinde de genel müdürümüz okul alanına bakmak istedi. Mevcut lisemizin bulunduğu yeri, okul yöneticileri, o dönem ilçemizin kaymakamı olan İbrahim Küçük, AK Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya ile birlikte incelemede bulunduk. O ziyarette de okul projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söylemişti" dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı da basında çıkan haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bazı internet siteleri ve basın yayın organlarında Halk B Genel Müdürü olan hemşehrim Sayın Süleyman Aslan'a ait olduğu iddia edilen savcılık sorgusu tutanakları yayınlanmış ve tutanakların bir yerinde ismimin de geçtiği iddia edilmektedir. Öncelikle ben Sayın Aslan'ın ifade tutanaklarını görmedim, ismimin geçip geçmediği ve tanıklığım hususunda bilgi sahibi değilim ancak ben Sayın Süleyman Aslan'ın mezun olduğu Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi'nin yeniden yapılması yönünde bir yılı aşkın süredir Osmancık Belediye Başkanımız ve Okul İdaresi ile bir proje çalışması içinde oldukları konusunda bilgi sahibiyim.

Sayın Aslan, 7 Ağustos 2013 günü beraberinde kaymakam ve belediye başkanın da bulunduğu bir heyetle okulu ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunmuştur. Son olarak İstanbul'da bulunduğum sırada Sayın Aslan'a makamında bir ziyarette bulundum. Görüşmede Osmancık İmam Hatip Lisesi konusu da açıldı ve Sayın Aslan, okul projesinin hayata geçirilmesine ilişkin çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Konuya ilişkin bilgim sadece bu düzeydedir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım." - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Merkezli Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement