İstanbul'un Sevgilileri" Yarın Sanatseverlerle Buluşacak - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Sevgilileri" Yarın Sanatseverlerle Buluşacak

İstanbul\'un Sevgilileri" Yarın Sanatseverlerle Buluşacak

Ressam Ali Balkan'ın Galata ve Kız kulelerini bir araya getirdiği "İstanbul'un Sevgilileri" eseri, Sevgililer Günü'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

13.02.2014 14:40

Ressam Ali Balkan'ın Galata ve Kız kulelerini bir araya getirdiği "İstanbul'un Sevgilileri" eseri, Sevgililer Günü'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Ressam Balkan, fütürist ve dışa vurumcu bir yorumla tutkulu bir İstanbul sevdasını konu alan "Masallar Şehri İstanbul II Sergisi"nde, kentin iki önemli sembolü Galata ve Kız kulelerini "Sevgilim İstanbul" etkinliği kapsamında bir araya getirdi.

Balkan'ın İstanbul Boğazı'nın iki farklı yakasında 1486 yıldır kavuşmayı bekleyen iki kulenin tarihi aşkını konu alan "İstanbul'un Sevgilileri" eseri, ilk kez yarın sanatseverlere sunulacak.

Sergiyi yarın ziyaret eden çiftler için fotoğraf çekimi için özel enstalasyonun bulunduğu bir bölüm de yer alacak. Çiftler, 14 Şubat Sevgililer Günü için özel hazırlanan enstalasyonun yer aldığı bölümde fotoğraf çekimi yapılabilecek. Çiftler, hemen çıkarılacak fotoğraflarını da sanatçıya imzalatabilecek.

Sergisinin en önemli sembollerinden birinin Galata ve Kız kuleleri olduğunu belirten Ali Balkan, zihinlerde İstanbul masalının imkansız iki aşığı olan kulelerin aynı fotoğraf karesine girseler de hiçbir zaman bir araya gelemediklerini söyledi.

"İstanbul'un Sevgilileri" eserinde bu iki değerli sembolü bir araya getirmek ve sanatseverlerle buluşturmak istediğini aktaran Balkan, projesini " Kız Kulesi'ne ve Galata Kulesi'ne aşkı yakıştırırız. Zihnimizde İstanbul masalının imkansız iki aşığıdırlar. Aynı fotoğraf karesine girseler de hiçbir zaman bir araya gelemezler. Eserimde bu iki değerli sembolü bir araya getirmek ve sanatseverlerle buluşturmak istedim" sözleriyle anlattı.

Sanatçının 5 seriden oluşan yaklaşık 350 eserinin Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştuğu "Masallar Şehri İstanbul II Sergisi"ni 1 haftada yaklaşık 8 bin kişi ziyaret etti. Sergi, 28 Şubat'a kadar ücretsiz gezilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'un Sevgilileri' Yarın Sanatseverlerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement