İstanbul Valisi Davut Gül'den Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İstanbul Valisi Davut Gül'den Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması

İstanbul Valisi Davut Gül\'den Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması

İstanbul Valisi Davut Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla mesaj yayımladı.

28.10.2023 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Davut Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı. Vali Gül, "Bu destan, "Ya İstiklal ya İzmihlal!" diyen bir milletin vatan için, bayrak için, hürriyet için, onur için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. Aziz milletimiz, hürriyeti, ülkesi ve bayrağına asla gölge düşürmeyeceğini, asla boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bir asır önce yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmemiş sonsuza kadar da sönmeyecektir" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Vali Davut Gül, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN LİDERLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN VE BİR MİLLETİN DESTANSI MÜCADELESİ OLAN MİLLİ MÜCADELE'NİN BÜYÜK CUMHURİYET İLE TAÇLANDIRILDIĞI GÜNDÜR: Aziz İstanbullular, Bugün, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını idrak etmenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Bu büyük gün; "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" diyen Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde yürütülen ve bir milletin destansı mücadelesi olan Milli Mücadele'nin büyük Cumhuriyet ile taçlandırıldığı gündür.

BU DESTAN, "YA İSTİKLAL YA İZMİHLAL!" DİYEN BİR MİLLETİN VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, HÜRRİYET İÇİN, ONUR İÇİN NELERİ GÖZE ALABİLECEĞİNİN EN AÇIK İSPATIDIR: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet, Türk ulusuna bırakılmış en büyük mirastır. Cumhuriyet, her türlü imkansızlık ve zorluğa karşı destansı bir mücadelenin eseri; ortak bir varoluşun, ortak yaşama kararlılığının adıdır. Bu destan, "Ya İstiklal ya İzmihlal!" diyen bir milletin vatan için, bayrak için, hürriyet için, onur için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. Aziz milletimiz, hürriyeti, ülkesi ve bayrağına asla gölge düşürmeyeceğini, asla boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bir asır önce yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmemiş sonsuza kadar da sönmeyecektir.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN BÜYÜK HEYECANI VE ONURUNU YAŞIYORUZ: Bugün bizler, Türkiye Yüzyılı'nın şafağında, kahraman ecdadımızdan aldığımız güç ve inançla Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve onurunu yaşıyoruz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kıymetli silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyet'imizi kuran tüm kahramanlarımızı, bu toprakları bizlere vatan kılanları rahmet ve minnetle anıyorum. Milletimizin selameti, devletimizin bekası ve ay yıldızlı bayrağımız için şehit düşen, gazi olan bütün vatan evlatlarını şükranla yad ediyorum. Bütün hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yaşasın millet, yaşasın Cumhuriyet!"

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Valisi Davut Gül'den Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement