İşte Benim Zeki Müren' Bodrumla Vedalaşamadı - Son Dakika
Güncel

İşte Benim Zeki Müren' Bodrumla Vedalaşamadı

İşte Benim Zeki Müren\' Bodrumla Vedalaşamadı

Bodrum'da açılan 'İşte Benim Zeki Müren' sergisi, tatilcilerden gördüğü yoğun ilgi üzerine 9 Eylül tarihine kadar uzatıldı.

30.08.2015 11:01  Güncelleme: 15:23

Bodrum'da açılan 'İşte Benim Zeki Müren' sergisi, tatilcilerden gördüğü yoğun ilgi üzerine 9 Eylül tarihine kadar uzatıldı. 1996 yılında yaşamını yitiren Sanat Güneşi'nin bugüne kadar görülmeyen eşyaları, fotoğrafları ve kostümlerinden oluşan sergide Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'ın 1972 yılında Zeki Müren'e çektiği sitem dolu telgraf ilk kez kamuoyuna sunuldu.

Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile, Sanat Güneşi Zeki Müren'in tüm mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'nın katkılarıyla hazırlanan İşte Benim Zeki Müren sergisi, İstanbul ve Ankara'dan sonra Zeki Müren'in son yıllarını geçirdiği Bodrum'da, Oasis Alışveriş Merkezi Kültür Caddesi'nde 26 Haziran tarihinde açıldı. Sergiye Bodrumlu'ların yanı sıra, diğer illerden tatile gelen vatandaşların da ilgisi büyük oldu. 28 Ağustos tarihinde sona ereceği bildirilen serginin kapanışı, ilginin yoğun olması nedeniyle 10 gün daha uzatılarak 9 Eylül tarihine ertelendi. Sergide Zeki Müren'in yaşamı, fotoğraflar, mektuplar, notlar ve eşyaları ile anlatıldı.

FAHRETTİN ASLAN'IN TELGRAFI: SİZ TEKSENİZ BEN DE TEKİM

Sergide Gazinocular Kralı olarak bilinen Fahrettin Aslan'ın 15 Temmuz 1972 yılında Zeki Müren Ankara'da sahneye çıkarken çektiği sitem dolu yıldırım telgraf ilk kez açıklandı. Aslan telgrafında Zeki Müren'e şöyle dedi:

"Sevgili Prens bu size dördüncü telgrafımdır hiçbirine cevap vermediniz. Bende çalışmak istemediniz, ama ben de sizinle çalışmak istemiyorum. Yalnız ben sizin çok nazik insan olduğunuzu bilirim. Unutma siz kendi alanınızda tekseniz, ben de kendi işimde tekim. Ben size saygı duyduğum için dört telgraf çektim başka bir düşüncem yoktur. Siz benimle bir daha çalışmayın, fakat birbirimize saygı ve sevgimiz, baki kalsın, hürmetler, yanaklarından öperim. Fahrettin Aslan."

ZEKİ MÜRENSİZ İZMİR FUARI DÜŞÜNÜLEMEZDİ

Zeki Müren'in konserlerinden ve gece kulüplerinden aldığı ücretleri tuttuğu notlar da sergide yer aldı. TEV ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na bağışladığı fotoğraflar, donanmaya yaptığı bağış makbuzları; çalıştığı desenleri, kostümleri, plakları, şiirleri, yazıları, gazete ve dergi kupürleri ile bazıları hiç bilinmeyen arşiv görüntülerinden oluşan eserler sergilendi. 1954 yılında gazino dünyası ile İzmir Fuarı'nda tanışan Zeki Müren 1960 yılından itibaren hemen her yıl fuarın değişmez ismi oldu. 1979 yılında Cumaovası Havalimanı'nda uçaktan mini etekli kostümü ile inen Zeki Müren, kortej eşliğinde Büyük Efes Oteli'nin Kral Dairesi'ne götürülmüş ve yine sanat dünyasında olay yaratmıştı. Zeki Müren'in fuardaki fotoğrafları ilgi ile izlendi.

FATMA GİRİK'TEN ÇOK ANLAMLI MESAJ

Fatma Girik'in Zeki Müren'e 1977 yılında verdiği fotoğrafının üzerinde yazan 'Allah bizi Zeki Mürensiz bırakmasın' yazılı fotoğrafı ve Gönül Yazar'ın 'Çok cicim Zeki Kardeşe' yazılı gençlik fotoğrafları da ilgi çeken fotoğraflar arasında yer aldı. Sergiyi gezen 60 yaşındaki Ayşe Hayriye Yazgan, sergi anı defterine gözyaşları içerisinde şunları yazdı:

"Böyle bir sanatçı, böyle bir yetenek bir daha dünyaya gelmez. Anası onu iyi ki doğurmuş, ülkemize bağışlamış. Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki Bodrum Türk Sanat Müziği Korosu'nda ben de çalışmalara katılıyorum. Zeki Müren'in eserlerini sürekli çalıyor ve onu anıyoruz. Sergiye ilginin böyle büyük olduğunu görmek sanatçımızın halkın gönlünde kurduğu tahtın asla yıkılmayacağını gösteriyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşte Benim Zeki Müren' Bodrumla Vedalaşamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement