"İşte Eşitlik Platformu" Toplantısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

"İşte Eşitlik Platformu" Toplantısı

11.01.2013 14:42

"İşte Eşitlik Platformu" toplantısı düzenlenecek.

Kadınların ekonomiye katılım sürecinde cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar kapsamında İstanbul'da 15 Ocakta

"İşte Eşitlik Platformu" toplantısı düzenlenecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de kadınların ekonomiye katılım sürecinde cinsiyet eşitliğinin sağlanması için Türkiye Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu oluşturulduğu, girişime kamu sektöründen, sivil toplum kuruluşlarından ve akademik dünyadan paydaşların katılımının öngörüldüğü belirtildi.

Geçen yıl Haziran ayında İstanbul'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin başkanlığında, Hacı Ömer Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Güler Sabancı ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in liderliğinde kurulan Türkiye Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu'nun hedefinin, ekonomik cinsiyet eşitliği uçurumunun 3 yıl içinde yüzde 10 azaltılması olduğu ifade edildi.

Bu amaçla İstanbul'da 15 Ocak'ta Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde "İşte Eşitlik Platformu" toplantısı düzenleneceği bildirildi.

Muhabir: Selma Bıyıklı Adabaş

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'İşte Eşitlik Platformu' Toplantısı - Son Dakika


Advertisement