Istiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

Istiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Diyarbakır, Batman, Mardin, Elazığ ve Şırnak'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

13.03.2017 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır, Batman, Mardin, Elazığ ve Şırnak'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Diyarbakır'da, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Kurtuluş Savaşı kahramanlarının torunlarının da 15 Temmuz günü destan yazdığını söyledi.

İstiklal Marşı'nı anlayabilmek için Mehmet Akif Ersoy'u ve onun yaşadığı dönemi iyi bilmek gerektiğini belirten Aslan, "İstiklal Marşı, en önemli ve değişmez değerlerimizden biridir. O, bizim bir arada olmamıza anlam katan milli ruh ve birliğimizin sembolüdür. O, milletimizin hürriyet ve milli irade türküsüdür." diye konuştu.

Güzel Sanatlar Lisesi korosu, günün anlam ve önemine ilişkin ezgileri seslendirdi, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa aralarında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz'ün de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Istiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Istiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement