İstiklal Marşı'nın Kabülünün Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabülünün Yıl Dönümü

Ankara'nın çeşitli ilçelerinde, İstiklal Marşı'nın kabülü ve Mehmet Ersoy Akif'i Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

13.03.2017 17:43

ANKARA - Ankara'nın çeşitli ilçelerinde, İstiklal Marşı'nın kabülü ve Mehmet Ersoy Akif'i Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kızılcahamam ilçesinde, Kızılcahamam Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Perihan Erdoğan Ortaokulu'nca hazırlanan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney ve Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Muşmal'ca verildi.

Öğrenciler şiirler okudu, tiyatro ve oratoryo sunuldu.

-Beypazarı

Beypazarı ilçesinde Tolunay Özaka Sağlık Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve Belediye Mustafa Cankara Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene Kaymakam Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Cumhuriyet Başşsavcısı Meltem Memiş de katıldı.

Törende Tabakhane Caminin baş imam hatibi dua okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bilgiç, yaptığı konuşmada İstiklal Marşı'nın emperyalizme karşı direnişin rehberi olduğunu belirterek, "İstiklal Marşı bu milletin milli mutabakat metnidir. Özgür ve bağımsız yaşama konusunda yemin etmesidir. Ne yazık ki istiklal savaşımız devam ediyor. En son 15 Temmuz'da bu ülkenin başkenti, Genelkurmay Karargahı, TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi işgal edilmeye çalışıldı. Hem de içimizdeki hainler tarafından. Bu asil millet tarihin her sayfasında anlatılan kahramanlığının son örneğini de 15 Temmuz gecesi gösterdi." diye konuştu.

Konuşmanın ardından İstiklal Marşının yazılış süreci öğrencilerin oynadığı tiyatro gösterisiyle sahneledi.

Şiirler okundu, sinevizyon gösterileri sunuldu, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

-Gölbaşı

Gölbaşı ilçesinde Baldudak İlkokulu ve Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen programda günün anlamına ilişkin konuşmalar yapıldı, Mehmet Akif'in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi ile oratoryo sunuldu.

Programa Kaymakam Şenol Esmer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Kuyucu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Buğatekin, AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, CHP İlçe Başkanı Bülent Elikesik de katıldı.

-Şereflikoçhisar

Şereflikoçhisar'da da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Şehit Sercan Bulak çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programa Kaymakam Sedat Yıldırım, Belediye Başkanı Ferda Polat da katıldı.

Abdülbaki İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Bünyamin Erdoğan, İstiklal Marşı'nın ortaya çıkış sürecini anlattığı konuşmasında "İstiklal Marşı'nı anlamak için hangi şartlarda yazıldığına bakmak gerekir, İstiklal Marşı en ümitsiz anlarda bile ümitli olmanın bir işaretidir." dedi.

Öğrenciler şiirler okuduğu programda "İstiklal Marşı'nın kabulü" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi. İlçe genelinde anaokulları arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı okuma yarışmasında birinci olan 5 yaşındaki Elif Naz Yılmaz'ın İstiklal Marşı'nın tüm kıtalarını okumasıyla program sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabülünün Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement