İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

'İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere güzel okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törende verildi.

14.03.2014 13:50

İnegöl Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenciler arasında düzenlenen 'İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere güzel okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törende verildi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnegöl Belediyesinin öğrenciler arasında düzenlediği 'İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere güzel okuma' yarışmasının ödül töreni Kültür Sarayında yapıldı.

Toplam 225 öğrencinin katıldığı elemelerde birinci olan öğrenciler, düzenlenen programda sırayla sahne alarak, İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okudular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, günün anlam ve önemine değinerek: "İstiklal Marşı Türk milletinin destanıdır. İstiklal Marşı; milletimizin bağrından çıkan, okunduğu zaman ağlatan, duygulandıran ve mutluluktan havaya uçuran çok önemli bir marştır. Bu marş, Türk milletinin bağrında ve kalbinde yaşayacak önemli bir destandır" dedi. Mehmet Baştürk: Yarışmanın 5 kategoride düzenlendiğini de sözlerine ekledi.

Programın Belediyenin isteği üzerine 10 yıldır yapıldığını aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise: "Bir şarkıyı 4-5 sefer dinleseniz, 6'ncıyı asla dinleyemezsiniz. Ama üst üste İstiklal Marşını defalarca dinlememize rağmen her seferinde duygulanıyoruz. Her seferinde tüylerimiz diken diken oluyor. Merhum Mehmet Akif Ersoy'u da anmamak mümkün değil. Cenab-ı Hak mekânını cennet eylesin. Böyle bir marşı bizlere emanet ettiği için Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

Kaymakam Ali Akça, "İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif, 63 yaşında rahmetli olmuştur. Mehmet Akif'in ölümüne yakın ziyaretçileri olmuş. Ziyaretçilerinden biri Mehmet Akif'e soruyor; 'Bu İstiklal Marşını yeniden yazabilir misin? Mehmet Akif hasta yatağından doğruluyor ve diyor ki; 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' Mehmet Akif bu duasıyla bu topraklarda, bu sıkıntıların, ölümlerin tekrar olmamasını arzu ettiği için bu duayı yapmıştır. Bugün çocuklarımız İstiklal Marşının ruhunu gösterdikleri performansta en güzel şekilde yansıttılar. Ben dereceye giren ve dereceye girmeyen tüm çocuklarımızı kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement