İstiklal Marşını Okurken, Hem Ağladı, Hem Ağlattı - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşını Okurken, Hem Ağladı, Hem Ağlattı

İstiklal Marşını Okurken, Hem Ağladı, Hem Ağlattı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle düzenlenen programda, gözyaşları arasında İstiklal Marşı'nı okuyan, iki yanağında Türk Bayrağı amblemi olan İlköğretim 8'nci sınıf öğrencisi Şehida Korkmaz, salonda bulunan...

12.03.2012 15:20

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle düzenlenen programda, gözyaşları arasında İstiklal Marşı'nı okuyan, iki yanağında Türk Bayrağı amblemi olan İlköğretim 8'nci sınıf öğrencisi Şehida Korkmaz, salonda bulunan konukları da ağlattı.Karlıova Hüseyin Tekışık İlköğretim Okulu'nda Kaymakam Selim Çomaklı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız ve kurum amirlerinin katıldığı programda duygulu anlar yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra başlayan programda, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı. İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili öğrencilerin sahnelediği tiyotro oyunu, ardından slayt sunumu ile devam eden program sonrası sahneye çıkan Karlıova YİBO 8'inci sınıf öğrencisi Şehide Korkmaz, İstiklal Marşı'nı gür bir ses tonuyla okudu.

İki yanağına yaptırdığı Türk Bayrağı ile izleyenlerin büyük beğenisini kazanan Şehide Korkmaz, İstiklal Marşı'nı gözyaşları arasında okudu. Şehide Korkmaz'ın İstiklal Marşı'nın okurken gözyaşlarına bağulması, salonda duygusal anlara yolaçtı. Bazı konukların da İstiklal Marşı'nın okunması sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Program sonrası duygularını anlatan Şehide Korkmaz, İstiklal Marşı'nı, okunması gerektiği gibi okuduğunu belirterek, "Çünkü bu marş bizi bağımsızlığımızda temsil eden bir marştır. Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy, marşı kaleme aldığında şehitlerimizi ve bu vatan uğrunda dökülen kanları hayal ederek yazmıştır. Ben de marşımızı okuduğumda şehitlerimizi ve bu vatan uğrunda dökülen kanları hayal ederek okudum. Bu yüzden gözyaşlarıma engel olamadım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşını Okurken, Hem Ağladı, Hem Ağlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement