Beyoğlu'nda 50 gün devam edecek olan Beyoğlu hareketleniyor festivalinin ilki olan Antika Festivali renkli bir etkinlikle start aldı. Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği İstiklal Caddesi, festival kapsamında rengarenk klasik araçlarla süslendi.
Türkiye'nin en iyi 63 antikacısının yer aldığı Antika Festivali başladı. Festivalin açılışı rengarenk klasik araçların İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na gerçekleştirdiği kortej ile start aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan kullandığı klasik otomobil ile korteje katıldı. Başkan Demircan'a Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır eşlik etti. 28 Eylül 5-Ekim tarihlerinde Taksim Meydanı'nda gerçekleşecek festivalde, söyleşiler, eski mobilya restorasyonuyla ilgili altın varak ve gomalak işlerinin canlı uygulamaları, antikanın tüm alanlarında en geniş sanatsal etkinlikler yer alacak. Her gün müzik dinletileri, söyleşiler ve mezatın da yapılacağı festival, 5 Ekim'de son bulacak.
Binlerce çeşit antikayı meraklısıyla buluşturacak festival klasik otomobillerden oluşan kortejin İstiklal Caddesi'nden geçişi ile başladı. Klasik araçlar, Taksim Meydan'da bulunan etkinlik alanına geldiğinde Başkan Demircan ve protokol üyeleri festivalin açılış kurdelesini kesti. Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında bulunan Taksim, günlerce sürecek renkli bir festivale ev sahipliği yapacak. Beyoğlu'nda 50 gün boyunca devam edecek festival, Beyoğlu ekonomisine önemli katkılar sunacak.
"Antika Festivali, Beyoğlu'nun vitrini"
Projenin heyecan verici bir proje olduğunu belirten Demircan, "Görüyorsunuz, Beyoğlu'nun orta noktasında kültür konuşuluyor, sanat konuşuluyor, antika, saat, kitap yani bize ait ne kadar değer varsa her şey ve herkes burada. Aslında Beyoğlu bu, Beyoğlu Panayırı burası, görüntünün çok hoş olduğunu görüyorsunuz. İnsanlara kendi kültür mirasımızı böyle tek karede göstereceğimiz bir yer. Beyoğlu'nda var olan değerlerin kaybolmadığına dair emareleri görmek isterler. Gündelik hayat çok kuşatıyor, çok eziyor. Yani yemek yemesi, içmesi, ihtiyaçları, insanları bize ait değerlerin yok olduğu hissine kaptırıyor. Ama yok Beyoğlu'nun arka sokaklarına girdiğimiz zaman antikacılar, sahaflar ve geleneksel el sanatçıları Beyoğlu'nda varlar, var olmaya devam ediyorlar. Yeter ki onları belirli bir mantık içerisinde toplamak bir araya getirmek, vitrine çıkarmak gerekiyor. Burası Beyoğlu'nun vitrini, ilçeyi büyük bir mekan olarak düşünürseniz, bizde değerlerimizi vitrine çıkarıyoruz" dedi.
Herkesi festival alanına davet eden Başkan Demircan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Klasik araçlarla buraya kadar geldik, insanların enerjiye, sinerjiye ihtiyacı var, ortalık renklendi. Biz de bu enerji ve sinerjinin kaynağı olmaya çalışıyoruz. Dün daha henüz yeni kurulmuşken, insanların ziyaretleri başladı. Açılışa göre görüyorsunuz ortalık çok kalabalık. İnanıyorum ki İstanbul'da bütün sanatseverler, tarihini merak edenler, geçmişini arayanlar, yeni bir şeyler görmek isteyenler buraya gelecekler. Zaten bu çarşıya düşenlerin buradan çıkması kolay değil. Herkese tavsiye ediyorum, hafta sonu mutlaka yolunuzu buraya düşürün ve Taksim Meydanı'nda olun." - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › İstiklal Rengarenk Klasik Araçlarla Süslendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?