İtalya'da Kaçırılan Yat İstanbul Boğazı'nda Yakalandı - Son Dakika
Güncel

İtalya'da Kaçırılan Yat İstanbul Boğazı'nda Yakalandı

İtalya\'da Kaçırılan Yat İstanbul Boğazı\'nda Yakalandı

*italya'da yaklaşık bir hafta önce çalınan ve İNTERPOL tarafından aranan 1,5 Milyon TL değerindeki yat, İstanbul Boğazı'nda yakalandı.

14.04.2012 08:58

*italya'da yaklaşık bir hafta önce çalınan ve İNTERPOL tarafından aranan 1,5 Milyon TL değerindeki yat, İstanbul Boğazı'nda yakalandı. Yatı kaçırdığı iddia edilen Ukrayna uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI İstanbulDHA

İtalya'da geçtiğimiz hafta 'Atlantis' marka 'Orange' isimli yat'a giren saldırganlar, silah tehdidiyle içinde bulunanları indirip yatı kaçırmışlardı. İtalya'daki firma yetkilileri, durumu İNTERPOL'e bildirdi. Yatın bulunması için, İtalya karasularındaki çalışmaların yanı sıra İNTERPOL (Uluslurarası Polis Teşkilatı) tarafından da uluslararası sularda çalışma başlatıldı. Atlantis Yatçılık Türkiye Distribütörü Moris Algazi, İstanbul Boğazı'nda teknesiyle dolaşırken Atlantis marka yatı gördü. Kendilerinin böyle bir yatın satışını yapmadığını fark eden Algazi, İtalya'daki firma yetkilileriyle iletişime geçti. Söz konusu yatın bir hafta önce İtalya'dan çalındığını öğrenen Moris Algazi, durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine sahil güvenlik ekipleri yatın önünü kesti. yata çıkan ekipler, 2 kişi gözaltına aldı. Ataköy Marina'ya çekilenyatta sahil güvenlik ekipleri inceleme yaparken, polisin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.

Atlantis Türkiye Distribütörü Moris Algazi, 'Bir hafta İtalya'dan çalınan bir tekne. Tüm dünyada İNTERPOL tarafından aranıyor. Biz çok şans eseri boğazda böyle bir tekne gördük. Atlantis'in Türkiye Distribütörü olduğumuz için bizim burada satmadığımız bir tekne olduğunu merak ederek yanaştık. Şüphelendiğimiz içinde firmayı aradık. Çalıntı olduğunu öğrendik. Hemen sahil güvenlik ve gerekli mercilere haber verdik. Sahil güvenlik ekipleri 1 saatte tekneyi yakaladı. Tekne İtalya basınında da kaçırılma şekliyle de haber oldu. Türkiye'ye gelene kadar yakalanmamış olması çok enteresan. Sahil güvenlik ekiplerine teşekkür ederim" dedi.

Yaklaşık 1,5 Milyon TL değerindeki yatı kaçırdığı öne sürülen şüphelilerin, ilk ifadelerinde tekneyi Ukrayna'ya götüreceklerini söyledikleri öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalya'da Kaçırılan Yat İstanbul Boğazı'nda Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement