İtalya'da Oynanamayan 3. Lig Maçı - Son Dakika
Güncel

İtalya'da Oynanamayan 3. Lig Maçı

İtalya\'da Oynanamayan 3. Lig Maçı

Başbakan Letta: "Pazar günü gördüğümüz ciddi olay, neden sıfır toleranslı olmamız gerektiğini gösteriyor"

13.11.2013 15:50

İtalya Başbakanı Enrico Letta, geçen hafta sonu bir 3. lig maçının fanatik taraftar gruplarının baskısı nedeniyle oynanamasının, kendilerine bir kez daha bu tür olaylara karşı sıfır toleranslı olmaları gerektiğini gösterdiğini söyledi.

İtalya'da, pazar günü 3. ligde Salernitana ile Nocerina takımları arasında oynanması gereken derbinin, bir grup taraftarın Nocerina oyuncularını tehdit etmeleri ve bu takımın da üç oyuncu değişikliği hakkını bilinçli olarak kullandıktan sonra 5 oyuncusunun sakatlanması dolayısıyla tatil edilmesi, ülke genelinde tepkilere yol açtı.

İtalyan sporunun yönetildiği en üst kurum olan İtalya Ulusal Olimpiyat Komitesinin (CONI) bugünkü olağan toplantısına katılan Başbakan Letta, pazar günkü ilginç derbiye değinerek, "Pazar günü gördüğümüz ciddi olay, neden sıfır toleranslı olmamız gerektiğini gösteriyor. Bu tip olayların sporun getirdiği değerlere dramatik etkileri oluyor" dedi.

CONI Başkanı Giovanni Malago da yaşanan bu olaydan doğan zararın 3. Lig'e ya da futbola olmadığını, bütünüyle İtalyan sporuna zarar verdiğini dile getirdi.

İtalya (A) Milli Takım Teknik Direktörü Cesare Prandelli ise ülke olarak bu duruma karşı bir şeyler yapmaları gerektiğini aksi takdirde UEFA ya da FIFA'nın dışarıdan müdahalede bulunabileceğini vurguladı.

İtalya Emniyet Genel Müdürü Alessandro Pansa da "Benim aklımdaki spor bundan çok daha farklı. Oyun sahasında her şey olabilir ama böyle sporla alakası olmayan şeyler olmamalı" diye konuştu.

Bu arada, spor hakimi, olaylı derbiyi Salernitana takımı lehine 3-0'lık skorla tescil ederken, yerel güvenlik ve istihbarat birimlerinin maçın oynanmamasına neden olan kişileri yakalamaya çalıştığı bildirildi.

İtalya 3. Futbol Ligi'nde Salernitana -Nocerina arasındaki yerel derbi, iddialara göre konuk ekibin fanatik taraftar gruplarının baskıları yüzünden oynanamadı. Maçın ilk dakikalarında Nocerina takımının bilinçli olarak 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanması ve ardından 5 Nocerinalı oyuncunun peşpeşe sakatlanması yüzünden maçın hakemi müsabakayı tatil etmek zorunda kalmıştı. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya'da Oynanamayan 3. Lig Maçı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement