İtalya ve Avrupa'da organize suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı - Son Dakika
Güncel

İtalya ve Avrupa'da organize suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı

İtalya ve Avrupa\'da organize suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı

İtalya, Türkiye ve Interpol işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyonda, İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun da bulunuyor.

22.05.2024 11:47

İtalya ve Avrupa'daki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 kişinin gözaltına aldığı bildirildi.

İtalyan Polisinden (Polizia di Stato) yapılan yazılı açıklamaya göre, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin çıkardığı ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda, İtalya, Türkiye ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) işbirliğinde İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı.

Açıklamada, gözaltına alınanlara terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak suçlarından operasyon düzenlendiği bilgisi yer aldı.

İtalyan basınında çıkan haberlerde, operasyon çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da bulunduğu belirtildi. Boyun'un sabah saatlerinde başkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo'da gözaltına alındığı ifade edildi.

Haberlerde, 40 yaşındaki Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinin başındaki isimlerden olduğu ve 2022 yılında gözaltına alındığında Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu ancak İtalyan yargısının buna yeşil ışık yakmadığı hatırlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya ve Avrupa'da organize suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement