İstanbul Teknik Üniversitesi, 25 mühendislik programıyla ABD'deki Mühendislik ve Teknoloji Programları Akreditasyon Kurulu (ABET) akreditasyonu alan "ilk ve tek" üniversite oldu.
İTÜ açıklamasına göre, üniversite ilk kez 2002 yılında eğitim kalitesinin değerlendirilmesi için ABET'e başvururken, 2004-2005 yıllarında 16 programıyla ABET'ten eşdeğerlik, 2010 yılındaysa 23 mühendislik programıyla "tam akreditasyon" aldı. Son değerlendirmede ise 25 mühendislik programıyla akredite olan dünyadaki "ilk ve tek" üniversite oldu.
ABET akreditasyonu, İTÜ'nün eğitim kalitesinin uluslararası kabul gördüğü ve diplomalarının tüm dünyada geçerli olduğu anlamına geliyor. Bu sayede İTÜ öğrencileri ABD'nin düzenlediği "Yetkin Mühendislik" sınavına da girebiliyor.
İTÜ'lü mühendislerin diplomalarının ABD, Avrupa ve tüm dünyada birebir geçerli olmasını sağlayan bu akreditasyon, eğitim kalitesinin eşdeğerliğini gösteriyor. ABET akreditasyonu alan üniversiteler, küresel iş gücüne katkıda bulunan yüksek kaliteli mezunlar veriyor. ABET, 30 farklı ülkede 750 üniversitenin 3 bin 700 programının akreditasyonunu yürütüyor. Akreditasyonla, İTÜ'nün 25 programının diploması tüm dünyada geçerli kabul ediliyor.
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ'nün kaliteli eğitimiyle dünya rekoru kırdığını kaydederek, "İTÜ, Amerika'daki Mühendislik ve Teknoloji Programları Akreditasyon Kurulu ABET akreditasyonunu 25 mühendislik programıyla alan ilk ve tek üniversite olarak uluslararası ölçekte başarısını bir kez daha kanıtladı" ifadelerin ikullandı.
Karaca, emeği geçen tüm İTÜ ailesine teşekkür ederek şunları kaydetti:
"ABET akreditasyonuyla üniversitemizin eğitim kalitesi bir kez daha uluslararası bağımsız bir kuruluş tarafından tescillenmiştir. 25 mühendislik programı birden tam akredite edilen dünyadaki ilk ve tek üniversite olduk. İTÜ, teknik alt yapısı, laboratuvarları, ders programları, sosyal ve kültürel olanaklarıyla örnek bir üniversite. Bölümlerimizi tek tek gezen ABET Heyeti, eğitim kalitemizi, laboratuvar alt yapımızı ve öğrencilerimize sunduğumuz olanakları yerinde incelediler. Heyet, mühendislik eğitiminin inovasyon ve girişimcilikle birlikte ilerlettiğimiz çalışmalarımızdan oldukça etkilendiler. Orijinal fikirleri olan öğrencilerimizin henüz lisans sıralarındayken girişimciliğe adım atmalarını desteklediğimiz girişimcilik ekosistemimizi ve İTÜ Ginova, İTÜ ARI Teknokent, İTÜ Çekirdek, İTÜNOVA TTO ve İTÜ Gate'in faaliyetlerini hayretle izledi. Üniversite-sanayi iş birliğinin güzel örneklerini sunduk. Bu yıl başlayan Akademik Danışmanlık dersinin ayrıntılarından da çok etkilendiler. Akademik Danışmanlık uygulamasıyla, öğrencilerimizin öğretim üyeleriyle düzenli fikir alışverişinde bulunduklarını, öğrencilerimize gerek akademik eğitim gerekse kariyer yolculuklarını doğru şekillendirmek için destek verildiğini aktardık. İTÜ olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz ve dünya yön veren mühendisler yetiştirmeye sürdüreceğiz."
İTÜ'nün ABET akreditasyonları alan programları ise uçak, uzay, kimya, inşaat, bilgisayar, kontrol ve otomasyon, elektrik, çevre, gıda, jeoloji, geomatik, endüstri, işletme, imalat, makine, metalurji ve malzeme, meteoroloji, maden, gemi inşaatı ve gemi makinaları, petrol ve doğalgaz, gemi ve deniz teknolojisi, tekstil, cevher hazırlama, jeofizik, elektronik ve haberleşme olarak sıralanıyor.
Son Dakika › Güncel › İtü, Abet Akreditasyonu Aldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?