İyi Bir Yazıya Dair Her Şey, Bu Atölyede - Son Dakika
Güncel

İyi Bir Yazıya Dair Her Şey, Bu Atölyede

İyi Bir Yazıya Dair Her Şey, Bu Atölyede

Gümüşlük Akademisi Arnavutköy, bu defa kapılarını yazı alıştırmaları için açıyor.

09.01.2014 09:52

Gümüşlük Akademisi Arnavutköy, bu defa kapılarını yazı alıştırmaları için açıyor! Şair ve deneme yazarı Haydar Ergülen'in gerçekleştireceği yazı alıştırmaları atölyesi; iyi bir yazıya dair her şeyi öğrenmek isteyen katılımcılarını bekliyor!

16 Ocak 2014, Perşembe akşamı başlayacak olan yazı alıştırmaları çalışması; 25 yıl boyunca reklam yazarlığı yapan, edebiyat, psikiyatri, gençlik, tarih dergilerinde düzenli yazılar yazan, üniversitelerde çeşitli dersler veren şair ve deneme yazarı Haydar Ergülen tarafından gerçekleştirilecek.

Gümüşlük Akademisi Arnavutköy'de gerçekleştirilen "Buluşmalar" kapsamında düzenlenen "Haydar Ergülen'le Yazı Alıştırmaları"; yazı düşüncesinin nasıl oluştuğu, yazmak için gerekli 5 duyu ve fazlası, iyi yazının 3 koşulu, metnin hazırlanması ve anlatının unsurları gibi konulara odaklanacak. Katılımcılara, eksilterek ya da boşluklar bırakarak yazmak gibi farklı yazı disiplinlerinin aktarılacağı atölyede; bireysel monologlardan toplumsal diyaloglara, yazının kimliği de incelenecek. Yazıya alışma çalışmalarıyla, yazı paylaşımları ve değerlendirmelerinin de yapılacağı yazı alıştırmaları atölyesi; 16 Ocak'tan itibaren 8 hafta boyunca her Perşembe günü 18:30-21:30 saatleri arasında gerçekleşecek.

"Buluşmalar ve karşılaşmalar bahçesi" olarak 18 yıl önce Bodrum Gümüşlük'te hayata geçen Gümüşlük Akademisi; yerinde duramayan, yeniden gençliğini kazanan, sesleri uzak-yakın her yerde yankılanan kadim şehir İstanbul'un çağrısına kayıtsız kalamadı. Yıllardır Gümüşlük'te toplanan "enerji birikimi"ni, "enerji üretimi"ne dönüştürmek amacıyla bir ayağını da İstanbul'a koyan Gümüşlük Akademisi; Arnavutköy'de gerçekleşen "Buluşmalar"da okumak, yazmak, görmek, çizmek, dinlemek, duymak, anlamak, sezmek, daha da önemlisi tanışmak ve buluşmak isteyen herkesle bir araya geliyor. Müge İplikçi, Harun Tekin, küçük İskender, Mario Levi, Ümit Ünal, İdil Akoğlu, Zeynep Baransel, Nalan Barbarosoğlu, Mahir Ünsal Eriş, İsmail Gezgin, Ruşen Çakır, Naim Dilmener, Maria Ekmekçioğlu gibi isimlerin de çalışma ve atölyeler düzenlediği "Buluşmalar"; ilerleyen aylarda yeni programlarla devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İyi Bir Yazıya Dair Her Şey, Bu Atölyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement