İyi Geceler İyi Şanslar Filmi - Son Dakika
Güncel

İyi Geceler İyi Şanslar Filmi

İyi Geceler İyi Şanslar Filmi

İyi Geceler İyi Şanslar filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. İyi Geceler İyi Şanslar filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

06.07.2011 03:33

Sene 1953, televizyon hâlâ başlangıç aşamasındadır ve saygın televizyon habercisi Edward R. Murrow, CBS’de çok tutulan yeni belgesel haber programı “See it Now”ı sunmaktadır. Murrow, prodüktör Fred Friendly’yle birlikte günün haber başlıklarını yayınlayan bir programı idare etmektedir. Ayrıca “Person to Person” adlı talk şovu sunan Murrow, yine de haber muhabiri olarak “televizyonun yüzü” çok daha mutludur.

CBS haber merkezi, daktilo yazan sekreterlerin, AP ve UPI haber ajanslarının tıklayan telgrafları ve kamera ekibinin telâşlı hareketleriyle sürekli arı kovanı gibidir. Murrow, Don Hewitt, Joe Wershba, Palmer Williams, Jesse Zousmer, John Aaron, Charlie Mack ve Eddie Scott gibi habercileri de kapsayan kendilerini işe adamış bir ekibe sahiptir. Bütün bu adamlar bir yayın efsanesi olacaklardır ama şu anda kariyerleri henüz başlamaktadır. Onlar günün çeşitli güncel konularını göstermek ve açığa çıkmamış hikâyeleri tartışmak için bir araya gelmişlerdir.

Bu hikâyelerden birisi de güvenlik tehlikesi oluşturduğu için A. B. D. Hava Kuvvetlerinden kovulan, A. B. D. Hava Kuvveti yedek askeri Teğmen Milo Radulovich’inkidir. Yargılanmadan suçlu ilân edilen Radulovich’den orduda kalması için babasını ve kız kardeşini ihbar etmesi istenilmiştir ama o bunu reddetmiştir. Radulovich’e yapılan tüm suçlamalar mühürlü olarak saklanmıştır. Murrow’un programı gözden düşürebileceğinden korkan CBS’in iki numaralı adamı Sig Mickelson’ın muhalefetine karşın, Murrow bunu programında yayınlar. Murrow ve Friendly kendilerini bu programa o kadar adamışlardır ki, programın orduyla ilişkisi olan sponsorlarının reklâm gelirlerini kaybetmenin cezasını çekmeye bile karar verirler.

Yönetmen: George Clooney

Senaryo: Grant Heslov, George Clooney

Oyuncular: Frank Langella, Ray Wise, Patricia Clarkson, Robert Downey Jr., David Strathairn

Filmin Türü: Drama

Orijinal Adı: Good Night and Good Luck

Yapımcı Firma: Warner Independent Pictures

Yapım Yılı: 2005

Yapım Ülkesi: Japonya/Fransa/İngltere/ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 93 dk.

Resmi Sitesi: http://www.goodnightandgoodluck-lefilm.com/

Dağıtıcı Firma: UIP

Vizyon Tarihi: 17.02.2006

Son Dakika Güncel İyi Geceler İyi Şanslar Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement