İYSAD'dan Okullarda Ücretsiz Yemek Projesi - Son Dakika
Güncel

İYSAD'dan Okullarda Ücretsiz Yemek Projesi

İYSAD\'dan Okullarda Ücretsiz Yemek Projesi

İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Sadık Çelik ülke çapındaki tüm devlet okullarında parasız yemek uygulamasına geçilmesini önerdi.

20.03.2012 18:36  Güncelleme: 18:34

Dengesiz ve kötü beslenme alışkanlıklarının okul çağındaki çocukları olumsuz etkilediğini belirten Çelik yaptığı açıklamada konuyu Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile paylaşmak istediklerini açıkladı.

İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Sadık Çelik "Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak okullarda yemek ücretsiz olmalıdır. İlköğretim, Lise ve Üniversitelerde sağlıksız, dengesiz ve kötü beslenme nedeniyle obezite oranı giderek artmaktadır.

Kantinler ne kadar sıkı denetlenirse denetlensin öğrencilerin kalori hesabı yapılmış sağlıklı ve dengeli yemek ile beslenmesi gereklidir. Ayrıca okullarda dar gelirli ailenin çocukları da hiç değilse bir öğünde dengeli ve yeterli gıdaya eşit şekilde ulaşma imkanına kavuşmuş olacaktır. Kitabını ücretsiz veren, ücretsiz IPAD dağıtabilen devlet öğrencilerin karnını da doyurabilmelidir" şeklinde konuştu.

Çelik, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşeceklerini belirterek; YÖK ve Milli Eğitime bağlı tüm eğitim kurumlarına her türlü altyapı ile birlikte personel, araç-gereç ve teknik bilgi desteği İYSAD tarafından karşılıksız olarak sağlanacağını belirtti.

Hazır yemek sektörünün Türkiye'de gelişen, uluslararası pazarlarda da rekabet edebilecek güce ulaşmış bir sektör olduğunun ve bu sebeplerle sağlıklı, yeterli ve kaliteli yemek hizmetinin doğrudan yemekçilerden, çok uygun koşullara karşılanabileceğinin altını çizen Çelik, bu konuda tek ve en doğru adresin sektörde bugün 20-30 yılı aşkın deneyimi olan, her türlü altyapıya, yetişmiş personel ve de kalite sistemlerine haiz, son derece modern ve profesyonel işletmeler olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İYSAD'dan Okullarda Ücretsiz Yemek Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement