İzmir - Arkadaşları Ona, ´´Bizim Ray Charles´´ Diyor - Son Dakika
Güncel

İzmir - Arkadaşları Ona, ´´Bizim Ray Charles´´ Diyor

İzmir - Arkadaşları Ona, ´´Bizim Ray Charles´´ Diyor

Görme Engelli Batuhan, Birincilikle Kazandığı Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünde Çok Mutlu

15.10.2010 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRME ENGELLİ BATUHAN, BİRİNCİLİKLE KAZANDIĞI GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜZİK BÖLÜMÜNDE ÇOK MUTLU

İZMİR'de doğuştan görme engelli olan 16 yaşındaki Batuhan Kil, 228 adayı geride bırakıp birincilikle kazandığı Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü'nde çok mutlu. Arkadaşlarının ''Bizim Ray Charles' dediği ''Özel çocuk' Batuhan, kendisini müzikle ifade ediyor. Piyanosunun başında yeteneği ile şaşırtan Batuhan, ''Müzik öğretmeni olacağım' diyor.

Evhanımı Öznur Kil ile astsubay Aydın Kil'in tek çocukları olan Batuhan, bu yıl Aşık Veysel Görme Engelliler ilköğretim Okulu'ndan mezun oldu. İlköğretimde okurken bir özel eğitim merkezine de devam eden Batuhan'ı ilk keşfeden özel eğitim öğretmeni Volkan Karpat oldu. Batuhan'ın iyi bir kulağa sahip olduğunu fark eden Karpat, öğrencisini merkezin müzik öğretmeni Zehra Cingöz'e yönlendirdi. Karanlık bir dünyaya, ancak duyduğu her notayı seslendirip çalacak yetenekte doğan Batuhan, piyanoyla tanıştırıldı. Çocuklarının geleceğiyle ilgili kaygı yaşayan Kil çiftine, Batuhan'ın güzel sanatlar lisesinde okuyabileceğini söyleyen Cingöz, düşüncesinde yanılmadı. Anne Öznur Kil'in endişelerine karşın baba Kil, bu öneriye sıcak baktı. Batuhan'ın sesleri ayırt edebilme özelliği ona yeni bir eğitimin kapısı araladı, Batuhan, engeli olmayan 228 yaşıtıyla birlikte Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yetenek sınavlarına girdi. Özel Eğitim Merkezi'ndeki müzik öğretmeni Zehra Cingöz ile 45 gün sınava hazırlanan Batuhan, tüm rakiplerini geride bırakıp, okulun müzik bölümünü birincilikle kazandı. Sınava girerken piyanosuyla ''Palandöken Dağı' türküsünü çalıp söyleyen Batuhan, birincilikle kazandığı okulunda kendini en iyi ifade edebildiği müzikle dolu günler geçiriyor.

Okula ve arkadaşlarına alıştığını, sıkıntı yaşamadığını belirten Batuhan mutlu olduğunu belirtirken, geleceğe ilişkin hayallerini de anlattı, ''Mutluyum, sevinçliyim. Müzik öğretmeni olmak istiyorum' dedi. Okul Müdürü Erdal Topuz, Batuhan'ın çok özel bir öğrencileri olduğunu, onun rahat eğitim görmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Topuz şöyle konuştu:

''Batuhan'ın ailesi sınav öncesi çok endişeliydi, hiç umutları yoktu. Biz rahat olmalarını söyledik, teşvik ettik. Batuhan'ın yeteneği tüm komisyon üyelerini etkilemişti. Çok başarılı oldu ve birincilikle müzik bölümümüzü kazandı. Batuhan'ın bu başarısı; birincisi bu sınavda en önemli kriterin yetenek olduğunu, ikincisi ise engelli olan bireylerin isterlerse neleri başarabildiklerini ortaya koydu. Okul açıldığında anne eskiden olduğu gibi Batuhan'ı okula getirdikten sonra gün boyu okulda kalabileceğini söyledi. Batuhan'a çok iyi bakacağımızı, sahip çıkacağımızı ve buna gerek olmadığını söyledik. Arkadaşları, öğretmenler herkes Batuhan için kol kanat geriyor. Batuhan'ın eğitimi için tüm olanaklarımızı seferber ettik. Onun iyi bir müzisyen, iyi bir müzik öğretmeni olacağına inanıyorum. Onun da burada mutlu olduğuna inanıyorum. Tek ihtiyacı olan görme engelililer için hazırlanan özel kitaplar, önümüzdeki günlerde elimizde olacak.'

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Arkadaşları Ona, ´´Bizim Ray Charles´´ Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement