İzmir Bakan Aydın: ``İktidar Umutları Tükendi'' Bakan Aydın: ``İktidar Umutları Tükendi'' - Son Dakika
Güncel

İzmir Bakan Aydın: ``İktidar Umutları Tükendi'' Bakan Aydın: ``İktidar Umutları Tükendi''

İzmir Bakan Aydın: ``İktidar Umutları Tükendi\'\'
Bakan Aydın: ``İktidar Umutları Tükendi\'\'

AKP İzmir İl Danışma Meclisi'nde Konuşan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP'nin İktidar Hedefi Kalmadığını Öne Sürdü. Aydın 'sıçrama Yapmak İçin Anayasa Değişiklik Paketinden Medet Umuyorlar Ama Başarılı Olamayacaklar' Dedi.

02.08.2010 01:44

AKP İzmir İl Danışma Meclisi'nde konuşan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP'nin iktidar hedefi kalmadığını öne sürdü. Aydın ''Sıçrama yapmak için anayasa değişiklik paketinden medet umuyorlar ama başarılı olamayacaklar' dedi.

İlçe Danışma Meclis Toplantılarını tamamlayan AKP İzmir İl Teşkilatı, 5. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Tepekule Kongre Merkezi'ndeki toplantıya Devlet Bakanı ve AKP İzmir Milletvekili Mehmet Aydın, AKP'li vekiller Tuğrul Yemişçi, Taha Aksoy, Mehmet Tekelioğlu, İbrahim Hasgür, İsmail Katmerci, AKP İl Başkanı Ömür Kabak, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı. Toplantının ana gündem maddesini 12 Eylül referandumu oluşturdu. Genel Merkez'in, halk oylaması öncesi hazırladığı, halkı 'evet' oyuna davet eden şarkılar tanıtıldı. İzmir İl Yönetimi'nin, referandum sürecinde yaptığı çalışmalar, slaytlar eşliğinde anlatıldı.

CHP'YE YÜKLENDİ

Toplantıda konuşan Devlet Bakanı ve AKP İzmir Mİlletvekili Mehmet Aydın, seçim sürecinin başlamasına rağmen, konunun özüne yönelik bir tartışma göremediğini ve bu durumun kendisinde hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Ana Muhalefet partisi CHP'yi, rahatsız edici iddialar ortaya atmak ve süreci zora sokmakla itham eden Aydın şöyle konuştu:

''Meydanlarda görüyoruz. Değişiklik paketinde yer alan maddeleri okumaya korkuyorlar. Çünkü biliyorlar ki o maddeleri okurlarsa millet 'evet' diyecek. Halkı doğru bilgilendirmek yerine Başbakan ve hükümeti hedef alıyorlar. Referandumu siyasal bir çekişmenin içine taşıyorlar. Olayı bu noktaya getirmek, her iki ucu da keskin bir bıçak gibidir. Kendilerine fayda getirmez. Tepkilerinin arkasında, sandıktan umudu kesme halleri var. Asıl mesele, iktidar umutlarının tükenmesi. Sıçrama yapmak için anayasa değişiklik paketinden medet umuyorlar ama başarılı olamayacaklar. Asıl huzursuzlukları, iktidar umudunu kaybetmiş olmalarından kaynaklarıyor.'

DOLMABAHÇE ELEŞTİRİSİ

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP üst yönetiminin, Başbakan Erdoğan ve eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasındaki 'Dolmabahçe görüşmeleri' ile 2007 seçimleri öncesi verilen 27 Nisan e-muhtırasını mahkemeye taşıma kararını da eleştirerek şöyle konuştu:

''Başbakan ve Genelkurmay Başkanı Dolmabahçede oturmuşlar ve 2007 seçimlerini güvence altına almışlar. Yüzde 47 oy da bu görüşmelerin eseriymiş. Bu konuyu gündeme getirmek bile mantıklı değil. İddiaları ortaya atanlar en baştan dökülüyorlar. 27 Nisan bildirisi ile ilgili olarak, CHP'nin eski lideri Deniz Baykal bile 'Türkiye'de, uzun zamandan sonra ilk kez, devletin anayasal bir kurumu, devletin geleceği ile ilgili şikayetlerini dile getirme ihtiyacını hissetmiştir' diye görüş bildirdi. CHP'li vekiller, askerin bu teşebbüsünün yanında olduklarını beyan etti. Yani bütün bunlar AK Parti'nin yüzde 47 oy alması için mi söylenmiş.'

'BAMYA' ÇIKIŞI

AKP İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür ise hazırladığı slayt gösterisi ile referandumda neden 'evet' denmesi gerektiğini madde madde anlattı. Hasgür ''Referandum çalışmalarını sürdürüyoruz ancak birçok yerde gördük ki halk neye, niçin oy vereceğini hala daha bilmiyor. Bunu anlatmak bizim görevimiz. Yeni anayasa sayesinde 'Google'da hazırlanmış kapatma davalarının' önüne geçeceğiz. Sümen altı edilen askeri suçların, sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açacağız. Darbe döneminde millete işkence yapan darbecilerin dokunulmazlık zırhlarını kaldıracağız' dedi. Hasgür 'Sahte Çürük Raporu' iddianamesinde sanıklar arasında adı geçen ve 'bamya' lakabını kullandığı ileri sürülen Hakim Albay Ahmet Zeki ?([1]?[1]ok'u kastederek ''Askeri suçların geleceği bamyalara havale edilmeyecek' diye konuştu.

AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da ''Son seçimlerde, İzmir'de AK Parti'ye oy veren 700 bin kişi ile referanduma hazırlanıyoruz. Amacımız parti propagandası yapmak değil, anayasadaki değişiklikleri halkımızın içine sindirmek' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Bakan Aydın: ``İktidar Umutları Tükendi'' Bakan Aydın: ``İktidar Umutları Tükendi'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement