İZMİR'DE, 30 AĞUSTOS RESEPSİYONU - Son Dakika
Güncel

İZMİR'DE, 30 AĞUSTOS RESEPSİYONU

İZMİR Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

31.08.2023 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenledi. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Cennet bir vatanda yaşıyoruz. Eğer vatanınıza 'cennet' diyorsanız onun da bir kıymeti, değeri olması lazımdır. Her karış toprağı şehit kanıyla yoğrulmuş bu vatanın kıymeti ve değeri çok yüksektir dedi.

İzmir Valiliği, 30 Ağustos Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü dolayısıyla Balçova Termal Otel'de Zafer Bayramı Resepsiyonu düzenledi. Saat 19.00'da başlayan resepsiyona, Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Ege Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ve çok sayıda davetli katıldı. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, davetlileri kapıda karşıladı. Bu vatanın her karışının toprağının şehit kanıyla yoğrulmuş olduğunu söyleyen Vali Elban, O gün de Anadolu'da eli silah tutan bir avuç insan olmasına rağmen, her şeylerini feda etmiş, rütbesini bırakıp Gazi Mustafa Kemal'in açtığı bayrağın etrafında kenetlenmiş, Anadolu'nun her yerinde destansı mücadele başlatmıştır. Bu destansı mücadelenin en görkemli olanlarından birisi de 101 yıl önce 30 Ağustos'ta elde edilen zaferdir. Bu zaferden kısa bir süre sonra, 500 kilometrelik yolu yürüyerek kat eden kahraman Türk ordusu, 9 Eylül'de düşmanı tamamen yurdumuzdan kovmuştur dedi.

'ZOR BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ'

Vali Elban, sözlerini şöyle sürdürdü Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Cennet bir vatanda yaşıyoruz. Eğer vatanınıza 'cennet' diyorsanız onun da bir kıymeti, değeri olması lazımdır. Her karış toprağı şehit kanıyla yoğrulmuş bu vatanın kıymeti ve değeri çok yüksektir. Onun için maalesef, bu zor coğrafyada herkesin gözü bu vatanda. Burada tutunmanın bedeli, belli dönemlerde yoğun mücadele sonucunda şehitlerimizin ve gazilerimizin döktüğü kandır. Bu milletin her ferdi ömrünün her döneminde başta vatan olmak üzere tüm kutsalları için canının seve seve vermeye hazır. 30 Ağustos zaferinden sonra, bugün üzerinde yaşadığımız bu güzel topraklarda güzel Atatürk tarafından güzel cumhuriyetimiz kuruldu. Temennimiz odur ki bu coğrafyada, bu cumhuriyetle, bu bayrak altında, bu istiklal marşıyla, omuz omuza hem ülkemiz hem devletimiz payidar kalır. Minarelerimizde ezanlarımız, gönderimizde bayraklarımız hep olur diye temenni ediyorum. Bu vatanı ve devleti bize bırakmak üzere büyük fedakarlıkta bulunarak şehadet mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm ebediyete ittihat etmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını zor şartlarda verdikleri destansı mücadeleyle bu vatanı, devleti ve bayrağı bize bırakmış oldukları için şükranlarımı sunuyorum.

İZMİR\'DE, 30 AĞUSTOS RESEPSİYONU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İZMİR'DE, 30 AĞUSTOS RESEPSİYONU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement