İzmir'de İzinsiz Gösteride Bir Kişinin Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

İzmir'de İzinsiz Gösteride Bir Kişinin Ölümüne İlişkin Dava

İzmir\'de İzinsiz Gösteride Bir Kişinin Ölümüne İlişkin Dava

İzmir'de, terör örgütü DEAŞ'ın Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde silahla yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaceroğlu'nun ölümüne neden oldukları öne sürülen sanıkların yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

16.11.2016 13:37

İzmir'de, terör örgütü DEAŞ'ın Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde silahla yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaceroğlu'nun ölümüne neden oldukları öne sürülen sanıkların yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Murat K, Suat D, Kubilay A. ve Reşit A. yer almazken, taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, olayla ilgili kamera kayıtlarının yer aldığı CD ve harici bellekteki görüntülerin dökümüne ilişkin raporun Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanıp kendilerine gönderildiğini belirterek, incelemeleri için taraflara verdi.

Müşteki avukatlarından Nezahat Paşa, olayla ilgili kamera kayıtlarından cihaz belleğinde bir silinme olup olmadığının, silinme varsa ne zaman yapıldığının, silinen görüntülerin tekrar geri dönmesinin ve iyileştirmesinin mümkün olup olmadığının Jandarma Genel Komutanlığından sorulmasını isteyerek, kendilerine verilen görüntülerin de eksik program nedeniyle açılmadığını bildirdi.

Müşteki avukatlarından Eylem Yıldız ise olay yerinde yeniden keşif yapılmasını isteyerek Sentenet K. ile Arif D'nin adreslerinin belirlenmesini ve tanık olarak çağrılmalarını talep etti.

Mahkeme Başkanı Süleyman Mutlu, Jandarma Genel Komutanlığından gelen raporun incelenmesi için taraf avukatlarına süre verilmesine, Arif D. ve Sentenet K'nin tanık olarak duruşmaya çağrılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Bornova'nın Doğanlar semtinde 7 Ekim 2014'te DEAŞ'ın Kobani'ye saldırısı sonrası düzenlenen gösterilerde nereden ateşlendiği belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunla yaralanan Ekrem Kaceroğlu (38), tedavi altında tutulduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Kaceroğlu'nun ölümü sonrasında TOMA görüntülerine istinaden Reşit A. ve Kubilay A. kardeşler ile akrabaları olan Suat D. ve Murat K. hakkında TCK'nın 81. maddesine göre "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

İddianamede, Kaceroğlu'na isabet eden mermilerin Reşit A. ve Suat D'nin silahından çıktığı yönünde bir sonuca ulaşılamadığı fakat iki sanığın maktulün bulunduğu yöne ateş ettikleri vurgulanmıştı. Kubilay A. ve Murat K'nin de yerde ağır yaralı halde yatan Kaceroğlu'na, ölebileceğini öngörmelerine rağmen tekme ve sopayla vurmak suretiyle ölüme sebebiyet verdikleri iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de İzinsiz Gösteride Bir Kişinin Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement