İzmir'in Aliağa ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 2 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli bir kişinin kaçak akaryakıt imal ettiği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Takip sonucunda Ş.A'nın Aliağa ilçesi Organize Sanayi Sitesi'nde, kendisine ait bir hurda dükkanında kaçak akaryakıt elde ettiği tespit edildi. Şahsın atık madeni yağlara solvent, tiner gibi çeşitli inceltici maddeler ekleyerek "10 numara yağ" olarak nitelendirilen akaryakıtı yasadışı olarak imal ettiğini belirleyen ekipler operasyon düzenledi.
Kendisine ait hurda taşıma kamyonunun deposuna akaryakıt dolumu yapan Ş.A suçüstü yakalandı. Operasyon sonucu 3 IBS tank içerisinde toplam 2 bin 500 litre inceltilmiş akaryakıt, 2 santrifüj ve 30 metre hortum ele geçirildi. Malzemelere el konulurken gözaltına alınan Ş.A. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından konuyla ilgili alınan tedbirlerin en üst seviyeye çıkarıldığı ve akaryakıt istasyonlarındaki denetimlerin arttığı bildirilirken, yasadışı yollarla elde edilen yağ, solvent karışımı akaryakıtın araç yangınlarına sebep olduğuna dikkat çekildi. - İzmir
Son Dakika › Güncel › İzmir'de Kaçak Akaryakıt Operasyonu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?