İzmir İş Dünyası Yıldırım'ın Adaylığına Mutlu Oldu (2) - Son Dakika
Güncel

İzmir İş Dünyası Yıldırım'ın Adaylığına Mutlu Oldu (2)

İzmir İş Dünyası Yıldırım\'ın Adaylığına Mutlu Oldu (2)

"yanındayız HER ZAMAN İZMİRLİ BAŞBAKAN"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın başbakan adayı olarak açıklanmasının ardından partililer İzmir İl Başkanlığı'na akın etti.

19.05.2016 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"yanındayız HER ZAMAN İZMİRLİ BAŞBAKAN"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın başbakan adayı olarak açıklanmasının ardından partililer İzmir İl Başkanlığı'na akın etti. İl binasının ön yüzüne 10 metre genişliğinde 20 metre uzunluğunda Binali Yıldırım'ın posteri ile aynı ebatlarda Türk bayrağı asıldı. Binlerce partili sığmayınca bina önüne sahne kuruldu. 40x50 metre genişliğinde led ekranlar kondu, ses düzeni kuruldu. Terör saldırılarında gelen şehit haberleri nedeniyle müzik yayını yapılmadı. LED ekrandan Binali Yıldırım'ın konuşması gösterildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da partililere seslendi. AK Partililer, Yıldırım'ın yerel seçimde üs olarak kullandığı kentin en işlek caddelerinden Altınyol üzerindeki Konvoy İşhanı'nı Yıldırım'ın fotoğrafı ve 'Yanındayız her zaman İzmirli başbakan' sloganı ile giydirecek.

İZMİR'DEN 4'ÜNCÜ BAŞBAKAN

Binali Yıldırım, Cumhuriyetin ilanından bu yana İzmir milletvekili görevindeyken başbakan olan Celal Bayar, Şükrü Saracoğlu ve bu görevi vekaleten yürüten Erdal İnönü'nün ardından bu makama gelen dördüncü isim olacak. Celal Bayar İzmir Milletvekili olarak 1937-1939 yılları arasında 9. ve 10. Başbakan olarak iki dönem görev yapmıştı. Ödemişli olan Şükrü Saracoğlu da 1942-1946 yılları arasında 13. ve 14. Başkakan olarak görev aldı. Erdal İnönü ise SHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili olarak Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ani ölümü ve ardından Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığına seçilmesinden sonra 16 Mayıs 1993'te 40 gün süreyle başbakanlık görevine vekalet etmişti. İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Başbakanlık görevine geldiğinde, İzmir, Saracoğlu'ndan 70 yıl, Erdal İnönü'den 23 yıl sonra bir başbakan çıkarmış olacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir İş Dünyası Yıldırım'ın Adaylığına Mutlu Oldu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement