Izmir Liseli Gencin Ölümünde Ailesinden Şok Iddia - Son Dakika
Güncel

Izmir Liseli Gencin Ölümünde Ailesinden Şok Iddia

Liseli gencin ölümünde ailesinden şok iddiaİzmir'de beyin tümörü ameliyatının ardından evinde fenalaşan ve kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beş gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tutulan 18 yaşındaki Erkan Yorgun, yaşamını yitirdi.

22.03.2017 19:26

Liseli gencin ölümünde ailesinden şok iddia

İzmir'de beyin tümörü ameliyatının ardından evinde fenalaşan ve kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beş gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tutulan 18 yaşındaki Erkan Yorgun, yaşamını yitirdi. Ailesi, çocuklarının kendilerine haber verilmeden fişinin şekildiğini ileri sürüp, hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyledi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri ise ailenin iddialarının asılsız olduğunu bildirdi. Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Bölümü son sınıf öğrencisi Erkan Yorgun, geçen 21 Şubat'ta evde fenalaşıp, yere düştü. Başını yere çarpan Yorgun, Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tahlil ve tetkikler sonucu Yorgun'a beyninde tümör olduğu teşhisi konulup, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yorgun, buradaki ameliyatın ardından taburcu edildi. Ancak, liseli genç, geçen 17 Mart'ta tekrar rahatsızlandı. Önce Torbalı Devlet Hastanesi'ne ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Yorgun, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Beş gün boyunca makineye bağlı yaşam mücadelesi veren Yorgun, bugün hayata gözlerini yumdu. Hayatının baharında yaşamını yitiren Yorgun yakınlarını yasa boğdu. Yorgun'un ölümünün ardından ağabeyi Hüseyin Yorgun, ihmal iddiasında bulundu. Yorgun, kardeşinin ölümünde hastanenin ihmali olduğunu ileri sürüp, "Kardeşimi önce Torbalı Devlet Hastanesi'ne götürdük. Ancak burada yer yoktu. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de yer olmadığı söylendi. Biz de hastamızı özel ambulans tutarak ilk olarak İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ne, oradan Tepecik'e götürdük. Bu sürede büyük zaman kaybettik. Hastane yoğun bakımında önce yer olmadığı söylendi. Uzun uğraşlar sonucu yoğun bakıma kardeşimi aldırabildik" dedi.

"HABER VERMEDEN FİŞİ ÇEKTİLER" İDDİASI

Tedavi devam ederken kardeşinin beyin ölümünün gerçekleştiğinin kendilerine bildirildiğini söyleyen Hüseyin Yorgun, "Kardeşim halen yaşıyordu. Yaşamasını istiyorduk. Ancak bize danışılmadan kardeşimin apar topar fişi çekildi. Sırf 'hastanede yer yok' diye yapılıyor bunlar. Dağ gibi kardeşimi toprağa vereceğim. Bir daha bu olaylar yaşanmasın. Hastane yönetimi ve görevliler hakkında dava açacağız" dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri ise ölen gencin ailenin iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan Yorgun için bugün ikindide Ethem Oruç Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan yaşar Görmez ve Yorgun'un yakınları ile sevenleri katıldı. Tabutuna taraftarı olduğu Fenerbahçe kulübünün forması ile okul üniforması serilen Yorgun'un cenazesi, kılınan namazın ardından Çaybaşı Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

Izmir Liseli Gencin Ölümünde Ailesinden Şok Iddia
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir Liseli Gencin Ölümünde Ailesinden Şok Iddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement