İzmir-Mazlum Der'den Nişanyan'a Destek - Son Dakika
Güncel

İzmir-Mazlum Der'den Nişanyan'a Destek

İzmir-Mazlum Der\'den Nişanyan\'a Destek

"Sevan Nişanyan Yarın Şirince'de Yapılması Planlanan Yıkıma Direnecek" Haberine Ek

16.02.2011 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"SEVAN NİŞANYAN YARIN ŞİRİNCE'DE YAPILMASI PLANLANAN YIKIMA DİRENECEK" HABERİNE EK

YIKIMA ERTELEME

İzmir'in Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince Köyü'nde, aralarında yazar Sevan Nişanyan ve Matematik Köyü kurucusu Ali Nesin'in evlerinin de bulunduğu kaçak binaların yıkımı ertelendi. Sabah yapılacak yıkım için eylem hazırlıkları yapan yazar Sevan Nişanyan kararın saat 18.00 sıralarında kendisine iletildiğini söyledi. Nişanyan, "Yıkımın şimdilik ertelendiğini öğrendik, az önce TEDAŞ'tan da kesilen elektriklerin yeniden bağlanacağını öğrendik. Yıkımın ertelenmesi iptal edildiği anlamına gelmiyor, her an yine olabilir" dedi.

VALİDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan akşam saatlerinde bir yazı geldiğini, yazının İzmir İl Özel İdaresi uzmanları tarafından incelendiğini dile getirerek, "Koruma amaçlı imar planı ile ilgili bir yazı geldi. Yazının incelenmesi sürüyor. İnceleme bittikten sonra bir karar vereceğiz. Henüz bir karar vermedik" diye konuştu.

MAZLUM DER'DEN NİŞANYAN'A DESTEK

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü'nde Sevan Nişanyan'a ait evlerin uzantıları için verilen yıkım kararına Mazlum- Der üyeleri tepki gösterdi.

Kemaraltı Çarşısı girişinde toplanan yaklaşık 10 kişilik Mazlum- Der üyesi, Şirince'deki yıkım kararının durdurulmasını istedi. Grup adına açıklama yapan Mazlum- Der yöneticisi Süphan Erkan, Türkiye'deki devlet zihniyeti, mevzuatı ve uygulamasının, gelişen ve değişen sosyal yaşamın gerisinde kaldığını söyledi. Erkan, "Bu zihniyet, yıkılma ve çökme tehlikesi bulunan evini onarmak isteyen köylüye imar izni için beklemesini söylerken, mülkünü kullanmak için onarım yada gayrimenkulu üzerine bina yapan vatandaşın yaptığını yıkmak için ise beklememektedir. Ayrıca köydeki jandarma karakolu ile okulun bile ruhsatsız olduğu, köydeki evlerin de büyük çoğunluğunun ruhsatsız olduğu bir realiteyken, özellikle ve öncelikle muhalif kimliği ile tanınan Sevan Nişanyan'a ait binalar hakkında yıkım kararı çıkartarak uygulamaya girişilecek olması, Türkiye'de çok iyi tanıdığımız ayrımcılık anlayışının bir ifadesi gibi görünmekte ve bizleri kaygılandırmaktadır" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir-Mazlum Der'den Nişanyan'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement