İzmir Zarif Vekilden İzmir'e Expo Destegi Zar'f Vek'lden 'Zm'r'e Expo Deste?? - Son Dakika
Güncel

İzmir Zarif Vekilden İzmir'e Expo Destegi Zar'f Vek'lden 'Zm'r'e Expo Deste??

İzmir Zarif Vekilden İzmir\'e Expo Destegi Zar\'f Vek\'lden \'Zm\'r\'e Expo Deste??

'zmir Valisi Cahit K'raç" makam'nda ziyaret eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Pa'ayeva, güzelli'i ve zarafetiyle dikkat çekti."

21.02.2013 21:29

'zmir Valisi Cahit K'raç" makam'nda ziyaret eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Pa'ayeva, güzelli'i ve zarafetiyle dikkat çekti. Siyasete at'ld'ktan sonra gazetecili'i çok özledi'ini söyleyen Pa'ayeva, EXPO 2020 aday? 'zmir'e destek verirken, Ermeni diasporas'na kar" da ortak mücadele gerekti'ini vurgulad?.

Azerbaycan Milletvekili, Türkiye Azerbaycan Parlamentolararas? Dostluk Grubu Ba'kan? Ganire Pa'ayeva, 'zmir Valisi Cahit K'raç" makam'nda ziyaret etti. 37 ya??ndaki Pa'ayeva, 'zmir'in EXPO 2020 adayl"'na destek vererek, Bütün Türki cumhuriyetleri, Türkiye'ye bu deste'i beklemeden yapmal'd'r. Bu bizim vazifemiz, görevimizdir. Türkiye'nin böyle bir adayl"' varsa hepimiz onun yan'nda olmal'y'z ve yan'nday'z. 'zmir kazans'n. Bunlar kültürümüzün daha da yak'nla'mas' ortak tarihimizin ö'renilmesi aç's'ndan önemlidir dedi.

Güzel çal??malar? her zaman takdirle izlediklerini belirten Pa'ayeva, Öz evimizdeyiz, vatan'm?zday'z. Atatürk, 'Azerbaycan'?n sevinci sevincimiz, kaderi kaderimizdir' diyordu. Azerbaycan'?n milli lideri Haydar Aliyev 'Biz bir millet iki devletiz' dedi. Bizim karde'li'imiz, gelecek nesillere çok önemli mesajd'r. O yüzden kendi vatan'm?zday'z. Türkiye'nin her bölgesinin kalk'nmas? bizi mutlu eder. Türkiye'nin güçlenmesi, Azerbaycan'?n güçlenmesidir. 'zmir'in ayr' bir yeri var. 'zmir Bakü'nün karde' 'ehridir. Türkiye'nin Azerbaycan'da yat'r'mlar'n'n artmas?, ekonomik i'birli'inin kültürel i'birli'inin artmas? daha da önemlidir dedi.

ERMEN? D'ASPORASINA KAR'I MÜCADELE

Azerbaycan Milletvekili Pa'ayeva, Hocal? soyk'r'm'nda uluslararas? örgütlerinin ald??? kararlar'n Ermenistan taraf'ndan yerine getirilemedi'ini, 1 milyon insan'n evine dönemedi'ini belirterek, Ermeni diasporas'na kar?? birlikte mücadele etmek gerekti'ini söyledi. Pa'ayeva, Dünyada bunun ikinci bir örne'i yok. Bu soyk'r'm? yapanlar adalet kar??s'nda hala hesap vermi? de'iller. Hepsi Ermenistan'dalar. O yüzden biz daha çok tan't'lmas?, onu yapanlar'n adalet kar??s'nda hesap vermesi için çal??malar'm?z? daha da h'zland'rmay? dü'ünüyoruz. Dünyan'n birçok ülkesi bu soyk'r'm? tan'd?. Pakistan, Meksika, Kolombiya'n'n ald??? karadan sonra iki gün önce Çek Cumhuriyeti Parlamentosu'ndan ç'kan k'nama karar? çok önemli. Bu soyk'r'm, insanl??a kar?? yap'lm?? bir cinayet. Burada tarihimizin genç nesillere ö'retilmesi, onlara daha iyi duyurulmas? amaçlar'm?zdan biri. Tart??malarda sözde Ermeni soyk'r'm? yalanlar'yla, 2015'e do'ru Ermeni diasporas? lobisinin çal??malar? var ki bu Türkiye ve Azerbaycan'a büyük zarar verecektir. Bu soyk'r'm yalanlar'yla mücadelede birlik ve beraberlik içinde olmal'y'z.

Bir dönem televizyon muhabirli'i yapan Pa'ayeva, siyasete girdikten sonra mesle'ini çok özledi'ini vurgulayarak, Gazetecilik çok zevkli bir i?. Çok güzel bir meslek. Siyasetten sonra çok özlüyorum dedi.

'zmir Valisi Cahit K'raç da, Azerbaycan'dan 'zmir'e 4 bine yak'n ö'rencinin e'itim amac'yla geldi'ini belirterek, bu ö'rencilerin daha sonra Türk i'adam' s'fat'yla ticarete at'ld???n? belirtti. Azerbaycan'?n 'zmir'in Alia'a 'lçesi'ndeki yat'r'mlar'na dikkat çeken K'raç, dostlu'un geli'mesi için katk' sa'layacaklar'n? söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Zarif Vekilden İzmir'e Expo Destegi Zar'f Vek'lden 'Zm'r'e Expo Deste?? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement