İzmir2zincirli Protestoya Jandarmadan Müdahale *Doğa Derneği Üyeleri Aliaonoi´Deki Dev Vinçlere Kendilerini Zincirledi - Son Dakika
Güncel

İzmir2zincirli Protestoya Jandarmadan Müdahale *Doğa Derneği Üyeleri Aliaonoi´Deki Dev Vinçlere Kendilerini Zincirledi

İzmir2zincirli Protestoya Jandarmadan Müdahale
 
*Doğa Derneği Üyeleri Aliaonoi´Deki Dev Vinçlere Kendilerini Zincirledi

Eylemcilerden Olumsuz Yanıt Alan Jandarma Ekipleri, Demir Makası ile Jincirleri Keserek Eylemcileri Vinçten Uzaklaştırdı.

20.09.2010 15:55

Eylemcilerden olumsuz yanıt alan jandarma ekipleri, demir makası ile jincirleri keserek eylemcileri vinçten uzaklaştırdı.

ALLİANOİ Antik Kenti'nde doğaseverlerin sabah saatlerinde başlattığı ikinci zincirli eylem jandarmanın müdahalesi ile sona erdi. Jandarma kendilerini vince zincirleyen eylemcileri gözaltına aldı.

Aralarında Doğa Derneği Başkanı Güven Eken'in de bulunduğu çevre örgütü üyesi yaklaşık 30 eylemci sabah erken saatlerde İzmir Bergama İlçesi'nde yapımı tamamlanan Yortanlı Barajı'nın suları altında kalacak olan Allianoi Antik Kenti'ne geldi. Antik kente geçen hafta kurulan iki vinçten yola yakın olanının üzerine çıkan altı eylemci kendilerini sarmaşıklarla ve zincirlerle vince zincirledi.

Vincin üzerinde açıklama yapan Doğa Derneği Başkanı Güven Eken, Allianoi'nin hukuk dışı bir şekilde yok edildiğini dile getirerek, ''Daha önce yaptığımız eylem sonucu durdurduğumuz çalışmalar kısa bir süre sonra daha hızlı bir şekilde başladı. Burada hem mahkeme kararlarına hem de İzmir 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun kararlarına aykırı bir şekilde inşaat yapılıyor. Horasan harcı ve çeşitli çamurlar kullanılacağına çimento kullanılıyor. Bilim adamları gözetiminde yapılması gereken çalışmalar sadece müteahhitler ve inşaat işçileri tarafından yapılıyor' dedi. Mahkemelerin verdiği kararlar uygulanana kadar alandan ayrılmayacaklarını sözlerine ekleyen Eken, Bergama Cumhuriyet Savcılığı'na konu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunduklarını, savcılığın çalışmayı mühürlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Çevre gönüllülerinin eylemleri sürerken alanda çalışan işçiler işbaşı yaptı, kısa bir süre çalışan işçiler daha sonra işi bıraktı. Bu sırada Bergama İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler antik kent dışında önlem aldı. Olası bir olay karşısında köylerden Allianoi Antik Kenti'ne gelen yollar kesildi.

ZİRAAT ODASI BAŞKANINDAN TEPKİ

Eylem başladıktan yaklaşık bir saat sonra Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları yanında iki kişi ile birlikte antik kent önüne geldi. Yanındakilerle birlikte alana giren Taşkıranoğulları yanındakilerle birlikte eylem yapan gruba yöneldi. Eylemcilerin ellerindeki döviz ve pankartları alarak hakaret eden grup jandarma tarafından alan dışına çıkartıldı.

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

Bergama Ziraat Odası Başkanı Taşkıranoğulları'nın müdahalesinin ardından yaklaşık yarım saat sonra İlçe Jandarma Konutanlığı yetkilileri, Doğa Derneği Başkanı Güven Eken'i Bergama Cumhuriyet Savcılığı'nın emri ile eylemi bitirmeleri, aksi halde müdahale edecekleri konusunda uyardı. Eylemcilerden olumsuz yanıt alan jandarma ekipleri demir makası ile jincirleri keserek eylemcileri vinçten uzaklaştırdı. Aralarında Doğa Derneği Başkanı Güven Eken'in de bulunduğu aktivistlerden Su Perisi Nimphe kostümü giyen Seray Yalçın, Tayfun Mützenmacher, Elif Mützenmacher, Ebru Tamer, Serhat Demirkol gözaltına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir2zincirli Protestoya Jandarmadan Müdahale *Doğa Derneği Üyeleri Aliaonoi´Deki Dev Vinçlere Kendilerini Zincirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement