Mısır'da gerçekleştirilen askeri darbenin ardından başlayan olayları kınamak amacıyla, bugün İzmit'te yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla önce gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından protesto yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sırasında Suriye'deki olaylarla ölenlerin fotoğrafları da taşındı.
İzmit'te Fevziye Camii'nde Cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazından sonra, aralarında çocukların da bulunduğu kalabalık, Yürüyüş Yolu'nda protestoya başladı. Yürüyüşe AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, MÜSİAD Başkanı Bilal Şengül ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Aralarında Mursi'nin fotoğrafları, Rabia işareti ile son olarak Suriye'deki kimyasal saldırıda hayatını kaybettiği ileri sürülenlerin resimleri ve pankartlarla yürüyen kalabalık sık sık tekbir getirip, 'Defol Sisi, seninleyiz Mursi', 'Allah'ın gazabı zalimleri boğacak', 'İslami hareket engellenemez' sloganları attı.
Kalabalık daha sonra Sabri Yalım Parkı'nda toplandı ve burada yapılan konuşmalarla Mısır'da Mursi yanlılarına yönelik silahlı saldırılar lanetlendi.
Son Dakika › Güncel › İzmit'te Sisi'yi Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.