İzmıt'te Yağmur Altında Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

İzmıt'te Yağmur Altında Nevruz Kutlaması

İzmıt\'te Yağmur Altında Nevruz Kutlaması

21 Mart Nevruz Bayramı Bugün İzmit'te de İl Kültür Müdürlüğü'nün Organizasyonu ile Vali Yardımcıları ve İlk Protokolünün de Katılımıyla Ateş Yakılarak Kutlandı.

21.03.2011 15:04

21 Mart Nevruz Bayramı bugün İzmit'te de İl Kültür Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Vali Yardımcıları ve ilk protokolünün de katılımıyla ateş yakılarak kutlandı. Nevruz Bayramı kutlamasına havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle katılım oldukça düşüktü.

İzmit'te Doğukışla Parkı'nda gerçekleştirilen kutlamalara Vali Yardımcıları Hıdır Kahveci ve Ali Sözen de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından koruşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan Nevruz'un bir bolluk ve bereket bayramı olduğunu hatırlattı. "Bayramları insanları birleştiren ve bütünleştiren, bir araya getirdiği millete bütün zorlukları, dertleri unutturup onların Tanrı'nın kendilerine hediye ettiği güzelliklere, sevince, mutluluğa kavuşturan günlerdir." dyiyen Zamburkan, bu bayramın Orta Asya'dan Balkanlara kadar değişik türk boylarının yaşadığı coğrafyada Azeri, Kazak, Türkmen, Özbek, Tatar, Uygur Türkleri, Anadolu Türkleri, Balkan Türkleri tarafından yılbaşı olarak kutlundığını söyledi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın başka programda bulunması nedeniyle Vali Yardımcıları Hıdır Kahveci ve Ali Sözen'in katıldığı, ayrıca il protokolünün de hazır bulunduğu kutlamada yakılan ateşin üzerinden atlandı. Kutlamalarda ayrıca yumurta kırma yarışması da yapıldı. Kutlamalar sırasında 'Türk Kültüründe Nevruz' konulu ilköğretim okullarında resim ve şiir yarışması ile liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmıt'te Yağmur Altında Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement