Jandarma Aracıyla Kaçırılan Vekile Saldıranlar Bulunamadı, Araca Zarar Verenler 10'ar Ay Ceza Aldı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Aracıyla Kaçırılan Vekile Saldıranlar Bulunamadı, Araca Zarar Verenler 10'ar Ay Ceza Aldı

Jandarma Aracıyla Kaçırılan Vekile Saldıranlar Bulunamadı, Araca Zarar Verenler 10\'ar Ay Ceza Aldı

Ordu'da bir festivalde hükümetin fındık politikalarını protesto eden vatandaşların tepkisi üzerine jandarma aracına sığınan AK Parti eski Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa'ya saldıranlar tespit edilemedi.

12.08.2011 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da bir festivalde hükümetin fındık politikalarını protesto eden vatandaşların tepkisi üzerine jandarma aracına sığınan AK Parti eski Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa'ya saldıranlar tespit edilemezken, jandarma aracına saldırdığı iddia edilen 3 kişi kamu malına zarar vermekten 10'ar ay hapis cezasına mahkum oldu. 3 kişinin cçezaları ertelendi.

19 Eylül 2006 tarihinde Gürgentepe İlçesi Direkli Beldesi'nde düzenlenen Altın Bal Kültür ve Turizm Festivali'ne katılan AK Parti eski milletvekili Eyüp Fatsa, fındık fiyatlarının düşük olması ve hükümetin uyguladığı fındık politikaları nedeniyle protesto edilip yuhalandı. O dönemde AK Parti Grup başkanvekili olan Fatsa, makam otomobiliyle şenlik alanından çıkmaya çalıştı. Kalabalığı aşamayınca jandarmadan yardım isteyen Eyüp Fatsa Jandarma Trafik Timi aracına bindirilerek uzaklaştırılmaya çalışıldı. Bu sırada bir grup vatandaş Fatsa'nın bindiği jandarma aracına taş, sopa, pet şişe ve ağaç dallarıyla saldırdı. Bu olaylar tüm detayıyla Jandarmanın tutanaklarına da geçti.

Olayın ardından gözaltına alınan Murat I. (24), Mustafa G. (41) ve Yılmaz A. (43) tutuklandı. 14 gün cezaevinde kalan 3 şüpheli daha sonra delil yetersizliğinden avukatlarının mahkemeye itirazı üzerine serbest bırakıldı. Eyüp Fatsa'nın içinde bulunduğu Jandarma otomobiline zarar verdikleri iddiasıyla Murat I. , Mustafa G. ve Yılmaz A. , hakkında Gürgentepe Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu malına zarar vermek ve hakaretten 16 Şubat 2007 tarihinde dava açıldı. Eyüp Fatsa'ya saldıranlar belirlenemeyince onunla ilgili davada gündeme gelmedi.

Gürgentepe Cumhuriyet Başsavcılığı, Milletvekili Eyüp Fatsa'ya tepki sırasında görüntü çeken yerel bir televizyondan görüntünün CD'sini istedi. Televizyon kuruluşu tarafından mahkemeye verilen görüntülerin bir kopyası Gürgentepe İlçe Jandarma Komutanlığı'na gönderilip detaylı şekilde incelenip olaya karışanların tespiti istendi. Görüntüleri inceleyen jandarma kalabalıktaki arbedede saldırıyı gerçekleştirenleri tespit edemedi.

Görüntüde Eyüp Fatsa'nın festival alanında Jandarma tarafından Trafik Tim Komutanlığı otomobiline kapı açılıp bindirilmek istendiği esnada vatandaşların saldırısına uğradığı, yuhalayan yaklaşık bin kişilik grubun içinde bazı kişilerin otomobile pet şişe, kalas, odun, taş ve sopa fırlattığının görüldüğü mahkeme zabıtlarına geçti. Görüntülerin uzaktan çekilmiş olması nedeniyle vekile saldıranların yüzü görünmezken olay yerinde bulunan görevli askerlerin de başka kente tayinlerinin çıkması nedeniyle teşhis yapılamadığından saldırganlar tespit edilemedi.

Yaklaşık 4. 5 yıl süren mahkeme geçen hafta sonuçlandı. Mahkeme Murat I., Mustafa G. ve Yılmaz A'ya kamuya ait Jandarma aracına zarar vermekten dolayı 10'ar ay hapis cezası vererek hükmün geriye bırakılmasına karar verdi.

- Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jandarma Aracıyla Kaçırılan Vekile Saldıranlar Bulunamadı, Araca Zarar Verenler 10'ar Ay Ceza Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement