Jandarma'dan tarihi eser operasyonu: Bin yüz yıllık tarihi incil ele geçirildi - Son Dakika
Güncel

Jandarma'dan tarihi eser operasyonu: Bin yüz yıllık tarihi incil ele geçirildi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 101 adet tarihi sikke ve bin yüz yıllık İncil ele geçirildi. Şüphelilerin İncili 500 bin dolara satmaya çalıştığı bilgisi üzerine yapılan operasyonda, 4 zanlı yakalandı. Ele geçirilen sikke İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne teslim edilirken, İncil ise İstanbul Yazma Eserler Başkanlığına gönderildi.

11.06.2023 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma'dan tarihi eser operasyonu: Bin yüz yıllık tarihi incil ele geçirildi

İSTANBUL - İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen tarihi eser operasyonunda bin yüz yıllık tarih İncil ve 101 adet tarihi sikke ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 4 şahsın, ellerinde bulunan İbranice yazılı İncili 500 bin dolar karşılığında satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı. Yapılan istihbari çalışmalar ve takip neticesinde; şüphelilerin Eyüpsultan ilçesinde ikamet ettiği belirlendi.

Jandarma ekipleri, tarihi eseri satabilecekleri müşteri arayışında olan şüphelileri suçüstü yakalamak için yakın takibe aldı. Şüphelilerin tarihi eseri satmak için alıcılarla buluşacağının anlaşılması üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Eyüpsultan ilçesinde bulunan 3 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda; Roma ve Bizans dönemlerine ait 101 adet sikke ve 28 sayfadan oluşan deri ve papirüs kağıdına İbranice yazılmış bin yüz yıllık olduğu değerlendirilen İncil ele geçirildi.

Ele geçirilen 101 adet sikke İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne teslim edilirken, dini motifli İncil incelenmek üzere İstanbul Yazma Eserler Başkanlığına gönderildi.

Yakalanan 4 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Jandarma\'dan tarihi eser operasyonu: Bin yüz yıllık tarihi incil ele geçirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jandarma'dan tarihi eser operasyonu: Bin yüz yıllık tarihi incil ele geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement