Kadın Cinayeti Davasında Sıkı Güvenlik Önlemi - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayeti Davasında Sıkı Güvenlik Önlemi

Kadın Cinayeti Davasında Sıkı Güvenlik Önlemi

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, geçen 26 Haziran'da kaçarak evlendiği 20 yaşındaki Elif Kocabaş'ı kısa süre önce taşındıkları ve henüz eşyasını tamamlamadıkları evde bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan taksi şoförü 28 yaşındaki Savaş Kocabaş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

08.12.2015 16:26

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, geçen 26 Haziran'da kaçarak evlendiği 20 yaşındaki Elif Kocabaş'ı kısa süre önce taşındıkları ve henüz eşyasını tamamlamadıkları evde bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan taksi şoförü 28 yaşındaki Savaş Kocabaş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tarafların birbirlerine müdahale etmesi nedeniyle duruşmayı erteleyen Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, sıkı güvenlik önlemleriyle birlikte bu kez duruşma salonu ölenin yakınlarını almadı.

Geçen temmuz ayında, Bayraklı'nın Osmangazi Mahallesi 592/13 Sokak'taki bir evden kötü kokular geldiği ihbarı üzerine savcılık izniyle eve giren polis ekipleri, bıçakla öldürüldükten sonra kanepenin arkasında yorgana sarılmış halde Elif Kocabaş'ın cesedini buldu. Şüpheli olarak aranan kadının eşi Savaş Kocabaş, Karabağlar ilçesinde yakalanmış ve cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etmişti.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ikinci duruşmaya, 'eşini öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Savaş Kocabaş, avukatı Birhan Ayer, öldürülen Elif Kocabaş'ın annesi Gülşah, babası Salim Konur, ailenin avukatı Eylem Yıldız, Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu Derneği temsilcisi ve avukatı katıldı.

Polis ilk celsede çıkan olaylar nedeniyle duruşma salonu içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri aldı. Hakim Nurettin Küdür, daha önceki duruşmada olay çıktığı için sanığın yakınları dışında kimsenin duruşma salonuna alınmamasına karar verdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği avukatı Eylem Yıldız, kadın cinayetlerinin önüne geçilmesini sağlamak için mücadele ettiklerini belirterek davaya müdahil olma talebinde bulundu. Savcı, derneğin talebinin kabulü yönünde mütalaa verirken, mahkeme heyeti talebin reddine karar verdi. Tanık ifadelerinin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındığı davada, ölenin ailesi, sanıktan şikayetçi olduklarını ve en ağır cezanın verilmesini istediklerini belirtti. Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, tanıkların dinlenilmesine sonraki celse devam edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na üye bir grup, öldürülen Elif Kocabaş'ın ailesi ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması boyunca gözyaşlarını tutamayan Elif Kocabaş'ın annesi Gülşah Konur, güçlükle yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı'na seslenmek istiyorum. Bu olaylara çare bulunsun. Evlatlarımız, gençlerimiz yok olmasın" dedi.

Platform sözcüsü Deniz Adıbelli ise, bütün kadın katili sanıkların birbirlerini taklit ettiklerini, saygın tutum, aşırı sevgi, haksız tahrik gibi indirimler alma uğraşında olduklarını söyledi. Mahkeme heyetinin davaya müdahil olma taleplerini reddetmesini eleştiren Adıbelli, "Mahkeme heyeti bunun bir kadın cinayeti olduğunu görmeli ve buna göre davranmalı. Katili aklamaya yönelik, indirim almasını sağlamaya çalışan sorular soruyorlar. Bundan derhal vazgeçmelidirler" dedi. Adıbelli, kadın cinayetlerinin ancak katillerine en ağır cezaların verilmesiyle, indirimlerin uygulanmamasıyla önlenebileceğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayeti Davasında Sıkı Güvenlik Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement