Kadın Cinayeti Duruşması Sonrası Protesto - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayeti Duruşması Sonrası Protesto

Kadın Cinayeti Duruşması Sonrası Protesto

Uşak'ta, 5 ay önce 27 yaşındaki Ayşe Bulut'u pompalı tüfekle öldürüp, annesi 60 yaşındaki Döndü Bulut'u yaralamaktan tutuklu yargılanan 29 yaşındaki M.S. (Mehmet Sezer) ikinci kez hakim karşısına çıktı.

21.05.2014 20:39

Uşak'ta, 5 ay önce 27 yaşındaki Ayşe Bulut'u pompalı tüfekle öldürüp, annesi 60 yaşındaki Döndü Bulut'u yaralamaktan tutuklu yargılanan 29 yaşındaki M.S. (Mehmet Sezer) ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşma, sanık M.S.'nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığı ve Döndü Buluk'la ilgili sağlık raporlarının beklenmesi için ertelendi.

Uşak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına hakkında ömürboyu hapis cezası istenen sanık M.S., öldürülen Ayşe Bulut'un olay sırasında yaralanan annesi Döndü Bulut, ağabeyi Harun Bulut, yakınları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ve avukatlar katıldı. Sanık M.S., cinayeti planlayarak işlemediğini öne sürerek, olay günü kendisini arayan Ayşe Bulut'un evlenmekten vazgeçtiğini söylemesi üzerine bilincini kaybederek cinnet getirdiğini, olayın nasıl meydana geldiğini hatırlamadığını ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı İbrahim İlhan, tutuklu sanık M.S.'nin Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden akıl sağlığının yerinde olup olmadığı, olayda sol kolundan yaralanan Döndü Bulut'un da sakat kalıp kalmayacağı yönündeki raporların beklenmesi için duruşmayı 8 Temmuz'a erteledi.

DURUŞMA SONRASI PROTESTO

Duruşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı'nında Atatürk Anıtı önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri basın açıklaması yaparak, kadın cinayetlerini protesto etti. Protestoculara cinayet mağduru ailelerle, CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan da destek verdi. Grup adına açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Fatma Kurt, "Ayşe Bulut duruşmasında beklenen raporlar gelmediği için dava ertelendi. Kadın katillerinin bu işten caymaları ve kadınların öldürmemeleri için platform olarak hükümete sunduğumuz, kadın cinayetlerinde indirimin kaldırılarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının artık uygulanmasını sağlayacak yasanın çıkarılmasını istiyoruz. Ancak hükümet ısrarla bu öneriyi gündemine getirmiyor. Soma faciası içinde daha önceden yasa önergesi verilmişti. AKP hükümeti bu öneriyi dikkate almadı. ve sonuç olarak da yüzlerce vatandaşımızı kaybettik. 2013 yılında 237 kadın kardeşimiz öldürüldü. Platform olarak bizde 25 Kasım'da kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış hapis cezası verilmesi konusunda yasa önerisi vermiştik. Ne yazık ki Adalet Bakanlığı bu konuyu halen meclise taşımadı. Kadın cinayetleri önerisinin biran önce yasalaşmasını istiyoruz" dedi.

Ayşe Bulut'un ağabeyi Harun Bulut da, "Kız kardeşim hayatının baharında evlenmek istemediği kişi tarafından öldürülmüş, annemde kolundan ağır yaralanmıştır. Devletimizden bu tür cinayetlerde en ağır cezayı verecek yasalar bekliyoruz. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu cezanın Türkiye'ye örnek olmasını ve bu tür acıların tekrar yaşanmamasını istiyoruz" dedi. Grup protestonun ardından sessizce dağıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Karaağaç Köyü'nden Uşak yönüne giden Ayşe Bulut'un kullandığı minibüsün önünü kesen M.S. av tüfeğiyle ateş açtı. Minibüsteki anne Döne Bulut ile direksiyonda bulunan kızı Ayşe Bulut yaralandı.Yoldan geçenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan yaralılardan Ayşe Bulut hayatını kaybederken, anne Döne Bulut tedaviye alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayeti Duruşması Sonrası Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement